Το δημόσιο χρωστάει ακόμα αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα ενοίκια»

Το δημόσιο χρωστάει ακόμα αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα ενοίκια»

Παρέμβαση στην ΑΑΔΕ από τον Συνήγορο του Πολίτη - Πολλοί οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις COVID για τις απώλειες που είχαν στα lockdowns

akinitaa
Βρισκόμαστε στα τέλη του 2022 και το δημόσιο δεν έχει κλείσει ακόμα το φάκελο με τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια της περιόδου των lockdowns της πανδημίας!

Ο Συνήγορος του Πολίτη, έγινε αποδέκτης μεγάλου αριθμού αναφορών εκμισθωτών σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των ποσών που αντιστοιχούν στα μειωμένα μισθώματα που έλαβαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 του ν. 4690/2020.

Οι αναφερόμενοι προσέφυγαν στην Αρχή επειδή αφενός παρουσιάζονταν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των αναλογούντων ποσών, και αφετέρου δεν είχαν λάβει ουδεμία πληροφόρηση για το στάδιο στο οποίο βρισκόταν η επεξεργασία της δήλωσής τους, παρά την ύπαρξη καταληκτικών κατά καιρούς, προθεσμιών, για τη διόρθωση λαθών ή παραλείψεων επί των δηλώσεων. Ειδικότερα, οι εκμισθωτές παραπονέθηκαν για τα τις καθυστερήσεις στα πεδία των υπεκμισθώσεων, πολλαπλών μισθωμάτων και χειρόγραφων δηλώσεων, η επεξεργασία των οποίων ακόμα εκκρεμεί, ενώ η προσωποποιημένη πληροφόρηση των φορολογουμένων μέσω της πλατφόρμας εμφανίζεται ελλιπής, παρότι έχει παρέλθει ένα ολόκληρο πλέον έτος από τη λήξη των μέτρων αναγκαστικών μειώσεων ενοικίων.

Ο Συνήγορος, απευθύνθηκε επανειλημμένα προς τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε., ζητώντας αφενός την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των εκκρεμών δηλώσεων COVID και αφετέρου την ενημέρωση των αναφερομένων για τις τυχόν ενέργειες στις οποίες έπρεπε να προβούν, αλλά και τους λόγους απόρριψης των αιτημάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:


Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι με τον «χορό» των Ρίχτερ σε Αττική και Εύβοια

Πού και πότε θα χτυπήσει από σήμερα η κακοκαιρία Άριελ

Πρόωρος τελικός για Μέσι, Λεβαντόφσκι - Επέλαση Αγγλοσαξόνων και Ολλανδών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης