Ενέργεια: «Κόφτης» 5% στην κατανάλωση από 1η Δεκεμβρίου

Ποιοι θα σηκώσουν το βάρος της εξοικονόμησης ενέργειας - Εθελοντική η μείωση για τον οικιακό τομέα - Ενημερωτική καμπάνια από τη ΡΑΕ

085456
Στη μάχη της εξοικονόμησης ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής μπαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το βάρος της υποχρέωσης να μεταφέρεται κυρίως στη βιομηχανία, δηλαδή στη μέση και την υψηλή τάση.

Το μέτρο που είναι Ευρωπαϊκός Κανονισμός και απορρέει από τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνουν η γεωπολιτική κρίση και το ενεργειακό κόστος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2023.

Για τις βιομηχανίες ο στόχος της εξοικονόμησης ενέργειας είναι υποχρεωτικός έναντι αποζημίωσης, ενώ για τους καταναλωτές της χαμηλής τάσης (οικιακός τομέας, μικρές επιχειρήσεις) μπαίνει σε εθελοντική βάση μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος με κίνητρο το μπόνους για τις μειωμένες χρεώσεις. Η εξοικονόμηση ενέργειας στη χαμηλή τάση είναι αδύνατον να προσμετρηθεί στους εθνικούς στόχους, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί το 65% της κατανάλωσης, αφού δεν είναι δυνατόν να καταμετρηθεί η ενέργεια λόγω της απουσίας έξυπνων μετρητών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με πιο βαριές κατηγορίες απολογείται ο 26χρονος μετά το θάνατο 21χρονης φοιτήτριας

Διαδηλώσεις στην Κίνα κατά του lockdown: Φόβοι για νέα Τιενανμέν καθώς φουντώνει η οργή των πολιτών

Κιβωτός του Κόσμου: Θρίλερ με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης