Ενεργειακή κρίση: Μεταξύ 65-70 δολαρίων το βαρέλι, το πλαφόν που θέλει η G7 για το ρωσικό πετρέλαιο

Ενεργειακή κρίση: Μεταξύ 65-70 δολαρίων το βαρέλι, το πλαφόν που θέλει η G7 για το ρωσικό πετρέλαιο

Το θέμα συζητείται σήμερα μεταξύ των  πρεσβευτών των 27 χωρών της ΕΕ - Το συγκεκριμένο ποσό κρίνεται, αρχικά, σαν «πολύ υψηλότερο από το ρωσικό κόστος παραγωγής

petrelaio_new_xr
Οι χώρες της G7 και της ΕΕ εξετάζουν την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται από τη θάλασσα στο εύρος των 65 έως 70 δολαρίων ανά βαρέλι, δήλωσε την Τετάρτη διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Politico.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ συζητούν τη συγκεκριμένη πρόταση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή θέση μέχρι το τέλος της ημέρας.

Το επίπεδο του προτεινόμενου ανώτατου ορίου κρίνεται, πάντως, σαν «πολύ υψηλότερο από το ρωσικό κόστος παραγωγής»  πετρελαίου  και επίσης υψηλότερο από αυτό που είχε προτείνει προηγουμένως η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, το οποίο ήταν περίπου 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Κατά τη συνάντηση των πρεσβευτών της ΕΕ, η Πολωνία και η Ουγγαρία εξέφρασαν αντιρρήσεις για τα σχέδια για το ανώτατο όριο τιμών, σύμφωνα με δύο άτομα, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η Βαρσοβία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε το ανώτατο όριο να είναι πιο κοντά στα 20 δολάρια ανά βαρέλι, κάτι που θα το έφερνε πιο κοντά στο κόστος παραγωγής του ρωσικού πετρελαίου, και συνεπώς θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά στο «πολεμικό» ταμείο του Κρεμλίνου.

Η Πολωνία θέλει επίσης το ανώτατο όριο να συνοδεύεται από ένα νέο πακέτο κυρώσεων, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το Politico. Οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου συνεχίζονται το απόγευμα της Τετάρτης.


Ειδήσεις σήμερα:

Αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» ο εμπρηστής της Real

«Αντίκρυσα τον Παύλο πεσμένο, μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» κατέθεσε φίλος του Φύσσα

Ασφυξία δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης