Aυτά είναι τα 20 εντυπωσιακά ρολόγια που πήραν τα βραβεία “Οσκαρ” της Ωρολογοποιίας

Aυτά είναι τα 20 εντυπωσιακά ρολόγια που πήραν τα βραβεία “Οσκαρ” της Ωρολογοποιίας

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Ωρολογοποιίας 2022 στη Γενεύη ήταν μια γιορτή καινοτομίας, δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας.

Screenshot_58
Η τόλμη και η πρωτοτυπία έλαμψαν στη Γενεύη. Στην 22η τελετή απονομής του Grand Prix d’Ηοrlogerie de Genève η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική: λάτρεις και συλλέκτες μαζί με όλη την αφρόκρεμα της ωρολογοποιίας συγκεντρώθηκαν στο Théâtre du Léman, στις όχθες της όμορφης λίμνης, για να χειροκροτήσουν όχι μόνο εμβληματικούς οίκους αλλά και μικρούς και ανεξάρτητους δημιουργούς.

Aλλωστε, ανάμεσα στους νικητές υπήρχαν πολλά ονόματα που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό όπως Rexhep Rexhepi, Κari Voutilainen, Remi Maillat και Sylvain Pinaud. Οι πρωτοποριακές και ευφάνταστες δημιουργίες τους ανοίγουν νέους δρόμους στην τέχνη της ωρολογοποιίας. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Maximilian Büsser της ΜΒ&F που απέσπασε την κορυφαία διάκριση του “Aiguille d’Or” Grand Prix για το Legacy Machine Sequential EVO αλλά και το βραβείο Challenge για το M.A.D.1 Red της M.A.D. Editions. Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην Hermès για το Arceau Le Temps Voyageur στην κατηγορία Καλύτερο Ανδρικό και Καλύτερο Γυναικείο Complication, ενώ από δύο βραβεία απέσπασαν και oι οίκοι Bulgari και Van Cleef & Arpels. Το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής απονεμήθηκε φέτος στον γλύπτη και κατασκευαστή αυτομάτων Francois Junod. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Βρετανός ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Nick Foulkes ενώ τα υπόλοιπα 29 μέλη απαρτίζονταν από συλλέκτες, δημοσιογράφους, ανεξάρτητους ωρολογοποιούς, αλλά και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου.


https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης