Airbnb: Στα €3,4 δισ. η αγορά στην Ελλάδα το 2022 με 130 χιλ. ακίνητα και 45 εκατ. διανυκτερεύσεις

Airbnb: Στα €3,4 δισ. η αγορά στην Ελλάδα το 2022 με 130 χιλ. ακίνητα και 45 εκατ. διανυκτερεύσεις

Μέσα σε μια 6ετία η αγορά των «Αirbnb» στην Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκε - Τι έδειξαν τα ευρήματα της Grant Thornton

airbnb_protothema
Υπερδιπλασιασμό έχει σημειώσει την τελευταία εξαετία η αγορά των Αirbnb στην Ελλάδα με την αγορά της λεγόμενης οικονομίας του διαμοιρασμού να αντιστοιχεί αισίως σχεδόν στο 15% του συνόλου της τουριστικής δραστηριότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί του συνόλου της τουριστικής δαπάνης που υπολογίζεται το 2022 στα 23,4 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαμονής και των δαπανών για λοιπές υπηρεσίες, στην οικονομία διαμοιρασμού αναλογεί ποσό ύψους 3,37 δισ. ευρώ (1,39 δισ. ευρώ για δαπάνη διαμονής και 1,98 δισ. ευρώ για δαπάνες λοιπών υπηρεσιών).

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα της Grant Thornton που παρουσιάστηκε χθές στο πλαίσιο της ημερίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τους ξενοδόχους να ζητούν ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά που αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας. «Το ΞΕΕ ξεκίνησε από το 2012 να ενημερώνει και να προτείνει στην Πολιτεία τρόπους ώστε να ρυθμιστεί το τοπίο– ποτέ οι ξενοδόχοι δεν είχαν απόλυτη στάση, ούτε αναχρονιστική. Όμως η δράση αυτή έχει γιγαντωθεί, έχουμε φύγει από τη ρομαντική εικόνα του ιδιοκτήτη που θα νοικιάσει το ακίνητό του για ένα εισόδημα κι έχουμε πάει σε μία καθετοποιημένη επαγγελματική δραστηριότητα που λόγω του μεγέθους της επηρεάζει και τις τοπικές κοινωνίες. O επισκέπτης της χώρας θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά τις συνθήκες και την ασφάλεια στη διαμονή, πέρα του γεγονότος ότι πολλοί νησιωτικοί προορισμοί αντιμετωπίζουν ζήτημα κοινωνικό γιατί δάσκαλοι και γιατροί δε βρίσκουν στέγη, εποχικοί εργαζόμενοι δε βρίσκουν σπίτι για να μείνουν κ.ο.κ.», ανέφερε χθές ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

pin-1Souki


Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Πώς οι «τρομοκράτες» χτυπούν κάθε φορά πριν… από τις εκλογές

Βόλος: Πατέρας απειλούσε να σκοτώσει την 14χρονη κόρη του - «Θα σε γονατίσω, δεν θα ζήσεις»

Φωτογραφίες: Η 64χρονη Μαντόνα ποζάρει τόπλες και ενοχλεί τους followers της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης