Η Amazon και η Apple σταμάτησαν τις προσλήψεις εργατικού δυναμικού

Η Amazon και η Apple σταμάτησαν τις προσλήψεις εργατικού δυναμικού

Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος επικαλείται το «ασυνήθιστο μακροοικονομικό περιβάλλον» - Την ίδια τακτική ακολουθεί και η Apple

amazon
Δύο από τους γίγαντες του τομέα της τεχνολογίας, η Amazon και η Apple, αποφάσισαν να παγώσουν τις προσλήψεις εργατικού δυναμικού, χωρίς μάλιστα να αναφέρουν για πόσο καιρό θα ισχύει αυτή η πολιτική.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος, η Amazon, επικαλείται το «ασυνήθιστο μακροοικονομικό περιβάλλον». Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, η Μπεθ Γκαλέτι, τόνισε σε δηλώσεις της ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την οικονομία και την επιχείρηση «για να προσαρμοστούμε όπως θεωρούμε ότι έχει νόημα».

Η ίδια επισήμανε ότι η Amazon έχει ήδη διακόψει τις προσλήψεις σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις της τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο σκοπεύει να προσλάβει το 2023 «σημαντικό αριθμό» προσωπικού.

Ήδη πάντως μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι έχουν σταματήσει οι προσλήψεις σε τμήματα όπως το AWS, το κερδοφόρο τμήμα υπηρεσιών cloud.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Apple η οποία, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση των κινήσεων της εταιρείας, έχει σταματήσει σχεδόν ολοκληρωτικά να κάνει προσλήψεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Βόρεια Εύβοια μετά τις φωτιές: 71 έργα, νέος οδικός άξονας, ανάπλαση της Αιδηψού - Όλο το σχέδιο

«Μαστίγιο και καρότο» από Ακάρ - Ανοιχτός σε διάλογο, αλλά «μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»

Θρίλερ στη Μάνδρα: Ανακρίνεται ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός από σφαίρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης