Ρωσία: Πάνω από 83 δισ. δολάρια έχασαν φέτος οι κορυφαίοι Ρώσοι ολιγάρχες

Ρωσία: Πάνω από 83 δισ. δολάρια έχασαν φέτος οι κορυφαίοι Ρώσοι ολιγάρχες

Ποιοι συγκροτούν την πρώτη δεκάδα και περιλαμβάνονται στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index (BBI)

rouvlia
Η συνολική περιουσία των πλουσιότερων επιχειρηματιών από τη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 83,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, απόρροια και τους πλήθους κυρώσεων που τους έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών Renova, Βίκτορ Βέκσελμπεργκ είναι αυτός που έχει χάσει τα περισσότερα, καθώς οι απώλειές του έφτασαν τα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια και η περιουσία του μειώθηκε στα 7,32 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti με βάση τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Ο δείκτης BBI υπολογίζεται με βάση την αξία των μετοχών των εταιρειών στις οποίες οι δισεκατομμυριούχοι κατέχουν μερίδια. Συνολικά, η αξιολόγηση BBI περιλαμβάνει 500 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ με βάση τους τελευταίους υπολογισμούς οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται στη λίστα είναι 25, με τη συνολική τους περιουσία ως την 1η Νοεμβρίου να ανέρχεται σε 299,63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πλουσιότερος από αυτούς είναι ένας από τους κύριους ιδιοκτήτες της Norilsk Nickel, ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν, ο οποίος έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,08 δισ. δολάρια στα 29,8 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους. Ο πλούτος του συνιδιοκτήτη της εταιρείας παραγωγής αερίου Novatek, Λεονίντ Μίκελσον, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχει μειωθεί αισθητά κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια στα 27,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Αλεξέι Μορντάσοβ (μέτοχος και πρόεδρος της Severstal, της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας χάλυβα), του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 7,78 δισ. δολάρια στα 21,1 δισ. δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο δικαιούχος της εταιρείας χάλυβα NLMK, Βλαντιμίρ Λίσιν ο οποίος έχει χάσει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους (η περιουσία του υπολογίζεται σε 20,2 δισεκατομμύρια). Ο Βαγκίτ Αλεκπέροβ, συνιδιοκτήτης της Lukoil, μετακινήθηκε στην πέμπτη θέση (παραιτήθηκε από τις εξουσίες του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και παραιτήθηκε πρόωρα από πρόεδρος της εταιρείας), έχασε 1,86 δισ. δολάρια και τώρα έχει 19,9 δισ. δολάρια.

Την έκτη θέση καταλαμβάνει ο Άλισερ Ουσμάνοβ (μέτοχος της εταιρείας χάλυβα Metalloinvest και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Megafon), η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 3,38 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους και τώρα υπολογίζεται σε 17,9 δισ. δολάρια.

Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται ο συνιδιοκτήτης της Novatek και της εταιρείας πετροχημικών Sibur, Γκενάντι Τιμσένκο, η περιουσία του οποίου έχει μειωθεί κατά 8,35 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους και τώρα ανέρχεται σε 14,1 δισ. δολάρια. Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο πρώην δικαιούχος της εταιρείας λιπασμάτων EuroChem και της ενεργειακής SUEK, Αντρέι Μελνιτσένκο, καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,88 δισ. δολάρια, στα 13,6 δισ. δολάρια.

Κλείσιμο
Την ένατη θέση καταλαμβάνει ο Μιχαήλ Προκχόροφ του ομίλου εταιρειών Onexim, καθώς η περιουσία του μειώθηκε από την αρχή του έτους κατά 816 εκατομμύρια δολάρια, στα 13,2 δισεκατομμύρια. Την πρώτη δεκάδα κλείνει ο ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Alfa Group, Μιχαήλ Φρίντμαν, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 2,81 δισ. δολάρια και ανήλθε σε 11,1 δισ. δολάρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Το κινητό πρόδωσε τον «δράκο με το τατουάζ» - Ήταν έτοιμος να φύγει από την Αλβανία

Τραγωδία στην Κρήτη: Η συγκλονιστική στιγμή που μεταφέρουν τη 47χρονη νεκρή - Τι είπε ο σύζυγος της

Βαρόνος της μαφίας της Ιταλίας συλλαμβάνεται στην Αργεντινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης