Φυσικό αέριο: Σε πτωτική τροχιά οι τιμές στην Ευρώπη, με σύμμαχο τον καιρό

Φυσικό αέριο: Σε πτωτική τροχιά οι τιμές στην Ευρώπη, με σύμμαχο τον καιρό

Μετά τα πρόσφατα ρεκόρ, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2009 – Από τα μέσα Νοεμβρίου αρχίζουν τα… δύσκολα – Νέα μείωση για το ρεύμα στην Ελλάδα

AERIO
Την περασμένη Παρασκευή οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να διατηρήθηκαν σε σταθερό επίπεδο εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την ικανότητα της περιοχής να μειώσει τη ζήτηση αυτό το δύσκολο χειμώνα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι τιμές παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλεια από το 2009, με βασικό σύμμαχο, εκτός των άλλων και τον σχετικά ήπιο καιρό.

Έτσι, στο TTF η τιμή την Παρασκευή έκλεισε στα 109,5 ευρώ/MWh, με το συμβόλαιο αναφοράς να σημειώνει μηνιαία πτώση σχεδόν 41%. Κάτι που έχει καταστήσει το καύσιμο και πάλι πιο οικονομικό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ άλλες βιομηχανίες, όπως οι κατασκευαστές λιπασμάτων, έχουν επίσης αρχίσει να αυξάνουν την παραγωγή τους.

Ωστόσο, τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς η περίοδος ήπιου καιρού πιθανότατα θα τελειώσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Weather Co. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν προειδοποιήσει ότι η μείωση της ζήτησης είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις αυτόν τον χειμώνα και μετά.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου, πιθανόν έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Κεφαλονιά: «Αγώνας» για να σωθεί 2,5 ετών παιδί - Με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στο Ρίο (φωτογραφίες)

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο για αστυνομικό στον Εύοσμο - Χτύπησε στο κεφάλι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης