Wall Street: Σε «ελεύθερη πτώση» οι δείκτες – Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Wall Street: Σε «ελεύθερη πτώση» οι δείκτες – Απογοήτευσαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν τη στρατηγική της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια

wall
Ισχυρές αναταράξεις προκάλεσαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου οι δείκτες πραγματοποίησαν «βουτιά» μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι θα επηρεάσουν την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 629 μονάδες ή 2,1% για να κλείσει στις 29.297 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,8% στις 3.639 μονάδες. Ο Nasdaq έκανε «βουτιά» 3,8% στις 10.652 μονάδες.

Οι απώλειες της Παρασκευής περιόρισαν τα εβδομαδιαία κέρδη, ωστόσο οι δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2%, ενώ ο S&P υψηλότερα κατά 1,5%. Ο Nasdaq με άνοδο 0,8%.

Τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν στις 263.000 τον Σεπτέμβριο από 315.000 τον Αύγουστο. Ο δείκτης ανεργίας, ωστόσο, υποχώρησε στο 3,5% από 3,7% προηγουμένως.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι τόσο αρνητικά, ώστε να ανακόψουν την πορεία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία έχει ως στόχο την αναχαίτιση του ιστορικού πληθωρισμού (8,3% τον Αύγουστο).

Το βασικό σενάριο για τη Federal Reserve, ως εκ τούτου, προβλέπει ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη επόμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου (1-2/11). Κι αυτό, παρά το γεγονός τις προηγούμενες ημέρες είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για μια ηπιότερη παρέμβαση, μικρότερη των 75 μ.β.

newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο στην Πράγα: Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Πόλεμος στην Ουκρανία - Άμεση ανάλυση της Bild: Τα τρία μέτωπα που θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Ιράν: Νέος θάνατος 16χρονης διαδηλώτριας - «Αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα» λένε οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης