Το Δεκέμβριο στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla

Το Δεκέμβριο στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Pepsi θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα Semi που είχε παραγγείλει την 1η Δεκεμβρίου

tesla-semi__2_
Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Tesla αρχίζει την παραγωγή φορτηγών Semi και η εταιρεία Pepsi, που έχει παραγγείλει εκατό τέτοια οχήματα, θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα την 1η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ μέσω Twitter χθες Πέμπτη.

Όταν ο κ. Μασκ αποκάλυπτε το φουτουριστικό, κινούμενο με μπαταρίες Semi το 2017, διαβεβαίωνε πως η παραγωγή του θα άρχιζε το 2019.

Όμως το χρονοδιάγραμμα άλλαξε επανειλημμένα, εν μέρει λόγω έλλειψης πρώτων υλών και τμημάτων. Ο κ. Μαρκ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα φέτος πως η παραγωγή επρόκειτο να καθυστερήσει περαιτέρω, ως την επόμενη χρονιά. Ωστόσο τον Αύγουστο, αναθεώρησε, λέγοντας πως θα ξεκινήσει στο τέλος της τρέχουσας.

Σε άλλο tweet, ο Έλον Μασκ επέμεινε πως το φορτηγό της Tesla θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει 805 χιλιόμετρα (500 μίλια) ανά φόρτιση.

Κλείσιμο
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα τέτοια οχήματα σχεδιάζει να διαθέσει η Tesla στην αμερικανική αγορά.

Το επαγγελματικό όχημα θα έχει κόστος 180.000 δολαρίων, ωστόσο οι αγοραστές του θα δικαιούνται φοροαπαλλαγή 40.000 δολαρίων δυνάμει προγράμματος επιδότησης των ηλεκτρικών οχημάτων που έχει εγκριθεί από τη Γερουσία.

Η Pepsi είχε κάνει προπαραγγελία 100 τέτοιων φορτηγών όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο, προκειμένου να μειώσει τα κόστη και τις εκπομπές καυσαερίων του στόλου των οχημάτων της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC την περασμένη χρονιά, ο επικεφαλής της βιομηχανίας αναψυκτικών και σνακ, ο Ραμόν Λαγκουάρτα, είχε εξηγήσει πως οι μεταφορές αντιστοιχούν στο 10% των εκπομπών αερίων του ομίλου.

Η Pepsi σκοπεύει να χρησιμοποιεί τα φορτηγά μηδενικών εκπομπών για να διανέμει τα προϊόντα της από τα εργοστάσια στα κέντρα διανομής και σε πελάτες λιανικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα


Τέλος χρόνου για τις πρόωρες συντάξεις στο δημόσιο


Βρετανία: Γυναίκα επανενώθηκε μέσω Facebook με την οικογένειά της... 50 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης