Wall Street: Πιέσεις στον Dow Jones - Ο S&P 500 «βυθίστηκε» περισσότερο στην περιοχή «bear market»

Wall Street: Πιέσεις στον Dow Jones - Ο S&P 500 «βυθίστηκε» περισσότερο στην περιοχή «bear market»

Οι αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν τα «δόντια» τους και ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μιας δεκαετίας

wall_street_dow
Ισχυρή ήταν η εκκίνηση των συναλλαγών της Τρίτης για τη Wall Street, ωστόσο οι δείκτες δεν στάθηκαν ικανοί να διατηρήσουν τη δυναμική τους, με τον S&P 500 να «βυθίζεται» ακόμα περισσότερο στην περιοχή «bear market», τη στιγμή που οι αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν τα «δόντια» τους και ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μιας δεκαετίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε ενδοσυνεδριακή άνοδο 320 μονάδων, δεν κατάφερε να τις διατηρήσει και έκλεισε με πτώση 137 μονάδων ή 0,47% και καθορίζεται στις 29.123 μονάδες.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,33% και διαμορφώθηκε στις 3.642 μονάδες. Ο Nasdaq, ξεκίνησε την ημέρα με άνοδο 1,69%, ωστόσο, σημείωσε ενδοσυνεδριακές εναλλαγές προσήμων, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με άνοδο 0,08% στις 10.779 μονάδες.

Ο S&P 500 βρίσκεται χαμηλότερα από το υψηλό του κατά 24,7%, ενώ ο Dow είναι 21,4% κάτω από το ιστορικό υψηλό του. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 33% από τότε που σημείωσε ρεκόρ τον Νοέμβριο.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,95%.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση επιχειρήθηκε να μπει φρένο στις διαδοχικές ρευστοποιήσεις των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους αμερικανικούς δείκτες σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από το 2020.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Δευτέρα (26/9), ο Dow Jones εισήλθε ξανά σε καθεστώς bear market («αρκούδες»), υπολειπόμενος κατά τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά του 2021.

Κλείσιμο
Πηγή: www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Ένας χρόνος απ’ τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι - Εγκαίνια του Ναού του Προφήτη Ηλία που είχε καταρρεύσει

Σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται τελικά ο θάνατος του 52χρονου στο Γκάζι

Η NASA εμβόλισε αστεροειδή και έγραψε διαστημική ιστορία - Πότε θα φανεί αν πέτυχε η αποστολή











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης