Στεγαστική πολιτική - Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Αύριο οι ανακοινώσεις

Στεγαστική πολιτική - Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Αύριο οι ανακοινώσεις

Σε βάθος χρόνου, θα ξεδιπλωθεί το στεγαστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

akinita-ktimatologio-psigeio
Στόχος της νέας στεγαστικής πολιτικής είναι να επικεντρωθεί στους νέους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα για να εξασφαλίσουν στο μέλλον φτηνή στέγη.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30, αναμένονται ανακοινώσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» από τους:  Άκη Σκέρτσο, Κωστή Χατζηδάκη, Νίκη Κεραμέως, Αλέξάνδρα Σδούκου, Σπύρος Πρωτοψάλτης (Διοικητής ΔΥΠΑ) για τα στεγαστικά.

Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι να υπάρξουν προγράμματα χορήγησης άτοκων δανείων που θα αφορούν στην αγορά, ή ακόμα και την επισκευή της πρώτης κατοικίας νέων ζευγαριών. 

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, το στεγαστικό πρόγραμμα προβλέπει τρόπους για εξασφάλιση φθηνής στέγης με έμφαση στους νέους. 

Σταδιακά, σε βάθος χρόνου, θα ξεδιπλωθεί το στεγαστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, με αιχμή τη στήριξη των νέων, φοιτητών, εργαζομένων και ζευγαριών, ηλικίας έως 39 ετών.

Το συνολικό πρόγραμμα είναι ύψους 1,7 δισ. ευρώ και θα αφορά πάνω από 100.000 ωφελουμένους. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές προφανώς θα αναπτύσσονται σταδιακά.

Κλείσιμο
Παράλληλα, στο πλαίσιο στήριξης των νέων και την προσπάθεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας, στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, από τον Μάιο του 2023, η μονιμοποίηση της μείωσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, προβλέπονται κίνητρα μετατροπής συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση.



Ειδήσεις σήμερα:

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι χάνουν στο… νήμα τα 250 ευρώ - Πότε και σε ποιους θα δοθεί το έξτρα επίδομα παιδιού

Λυκαβηττός: Ουρές από τα ξημερώματα στον ναό των Αγίων Ισιδώρων για να σταυρωθούν από τον ιερέα

Εθνική Ελλάδας: Τα κλάματα, η ανάληψη ευθύνης και το βλέμμα στο μέλλον μετά την ήττα από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης