Πιέσεις στα ομόλογα – Στο 4,2% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πιέσεις στα ομόλογα – Στο 4,2% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Την Πέμπτη η ΕΚΤ πρόκειται να ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων - Ταυτόχρονα η  Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή πρόκληση

omologa
Συνεχίζεται η επιδείνωση στην αγορά των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, ενόσω οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και, ταυτόχρονα, η ενεργειακή κρίση απειλεί την Ευρωζώνη με ύφεση.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας έφτασε στο 4,236% με άνοδο κατά 2,5 μονάδες βάσης. Τα spreads, ταυτόχρονα, δηλαδή η απόκλιση σε σχέση με τη γερμανική απόδοση, κυμαίνονται στις 269 μονάδες βάσης.

Αντίστοιχη πορεία εμφανίζουν και τα ομόλογα της υπόλοιπης ευρω-περιφέρειας. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας φλερτάρει με το 4% (3,944%), ενώ της Ισπανίας βρίσκεται σταθερά άνω του 2,7% και της Πορτογαλίας άνω του 2,6%.

Αλλά και στις πιο ισχυρές χώρες, το κόστος δανεισμού είναι αισθητά υψηλότερο. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 1,55%. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2019 η αντίστοιχη απόδοση βρισκόταν στο -0,7%. Στη Γαλλία, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 2,194%, σημειώνοντας άνοδο πέντε μονάδων βάσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι κυβέρνηση «φέρνει» το νέο πολιτικό σκηνικό - Όλα τα σενάρια 8 μήνες πριν τις κάλπες

Ενεργειακή «καταιγίδα» στις αγορές - Στα ύψη ξανά το φυσικό αέριο, σε χαμηλό 20ετίας το ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης