Ενεργειακή κρίση: Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου

Ενεργειακή κρίση: Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου

«Πρέπει να διορθώσουμε την αγορά ενέργειας» έγραψε στο twitter  ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, που έχει την προεδρία της Ε.Ε για αυτό το εξάμηνο

natural_gaz
Έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Τσεχία, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Προηγήθηκε ένα Σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεων , όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, που ασκεί τα καθήκοντα της προεδρίας της Ε.Ε για αυτό το εξάμηνο. 

Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθεί το ζήτημα των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, σε μία προσπάθεια να υπάρξει κοινή λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 


Η έκτακτη σύνοδος θα εξετάσει προτάσεις όπως ένα πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή παρεμβάσεις για να αποτραπούν δυσλειτουργίες στην αγορά, είπε ο Σικέλα. «Μία λύση σε επίπεδο ευρωπαϊκό είναι ό,τι καλύτερο έχουμε» ανέφερε. 

 «Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο διαπραγματεύσεις, μπορώ να ανακοινώσω ότι συγκαλώ έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενέργειας. Θα συναντηθούμε στις Βρυξέλλες στις 9 Σεπτεμβρίου. Πρέπει να διορθώσουμε την αγορά ενέργειας. Η λύση σε επίπεδο ΕΕ είναι μακράν η καλύτερη που έχουμε», έγραψε στο twitter. 


Ειδήσεις σήμερα:

Έκκληση Έλον Μασκ στον κόσμο - «Κάντε περισσότερα μωρά για να μην εξαφανιστούμε»


Θρίλερ με την αποστολή «Άρτεμις 1» στη Σελήνη λόγω διαρροής υδρογόνου - Δείτε live


«Η Ελλάδα είναι στο κέντρο των εξελίξεων», είπε ο Τζον Κέρι στη συνάντηση με Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης