Φυσικό αέριο: Ξέφρενο «ράλι» – Άγγιξε τα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Φυσικό αέριο: Ξέφρενο «ράλι» – Άγγιξε τα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Εντείνονται οι πιέσεις σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά

aerio
Nέο άλμα καταγράφουν οι τιμές του του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς ενισχύονται οι φόβοι για παρατεταμένη διακοπή της προμήθειας με τη Ρωσία να σχεδιάζει να κλείσει τον Nord Stream για έργα συντήρησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 13%, αφού έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή. Το ολλανδικό συμβόλαιο πρώτου μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, αυξήθηκε στα 275,97 ευρώ τη μεγαβατώρα στις 8:16 π.μ. στο Άμστερνταμ προτού μειωθεί στα 270 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η τιμή δικαιωμάτων εκπομπών CO2 ξεκίνησε στα 98,5 και βρίσκεται τώρα (09:36) στα 97,9 ευρώ ανά τόνο.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι διακόπτει για τρεις ημέρες την παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream 1, συμπιέζοντας περαιτέρω τον ενεργειακό εφοδιασμό. Η διακοπή που θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, θα γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθεί συντήρηση, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, καθώς λειτουργεί μόνο μία τουρμπίνα. Ηδη οι ροές φυσικού αερίου επαναλαμβάνονται μόνο σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά τον τερματισμό της λειτουργίας του τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Βαρόμετρο ο Σεπτέμβριος για τον «Κένταυρο»

Εκκρεμείς συντάξεις τέλος έως την άνοιξη

Κρήτη: Γνώριμοι της Αστυνομίας με παρελθόν... οι δυο «τραμπούκοι» που καταδίωξαν τους Γερμανούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης