Τουρκία: Νέα υποβάθμιση σε «Β3» από την Moody’s

Τουρκία: Νέα υποβάθμιση σε «Β3» από την Moody’s

Ιδιαίτερη αναφορά των αναλυτών στα «όλο και πιο ανορθόδοξα μέτρα των Αρχών για να σταθεροποιήσουν το νόμισμα και να αποκαταστήσουν τα συναλλαγματικά αποθέματα»

moodys_rating
Τους αυξανόμενους κινδύνους στο ισοζύγιο πληρωμών, την αστάθεια της λίρας και τη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων επικαλείται ο οίκος Moody’s Investors Service για τη νέα υποβάθμιση της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα η χώρα υποβαθμίστηκε σε Β3 από Β2 την Παρασκευή από τη Moody’s. Ο οίκος ωστόσο μετέβαλε το outlook (προοπτικές) της χώρας σε σταθερό από αρνητικό. Ο οίκος αξιολόγησης επεσήμανε τις πιθανότητες ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας θα ξεπεράσει πιθανώς κατά πολύ τις προηγούμενες προσδοκίες, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης της, καθώς οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκες αυστηροποιούνται.

«Οι αρχές αναγκάζονται να καταφεύγουν σε όλο και πιο ανορθόδοξα μέτρα σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν το νόμισμα και να αποκαταστήσουν τα συναλλαγματικά αποθέματα», έγραψαν σε ανακοίνωσή τους οι αναλυτές Kathrin Muehlbronner και Alejandro Olivo. «Είναι απίθανο ότι το όλο και πιο πολύπλοκο σύνολο ρυθμιστικών, δημοσιονομικών και μακροπροληπτικών μέτρων θα είναι αποτελεσματικό στην αποκατάσταση κάποιου βαθμού μακροοικονομικής σταθερότητας».

Η Moody’s εκτιμά ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας θα είναι κοντά στο 6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος φέτος, περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησαν τα μπουρίνια τη Δυτική Ελλάδα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τον 15Αύγουστο

Είχε επιχειρήσει να πνίξει τη σύζυγό του ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του

Δύο ακόμη πλοία με καλαμπόκι και ηλιόσπορους απέπλευσαν από την Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης