Ψηφιακό δωμάτιο του ΕΦΚΑ: «Επανάσταση» για το Δημόσιο, λέει ο Χατζηδάκης

Ψηφιακό δωμάτιο του ΕΦΚΑ: «Επανάσταση» για το Δημόσιο, λέει ο Χατζηδάκης

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας να παρακολουθούν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους σε ποια φάση βρίσκεται η αίτηση συνταξιοδότησης

xatzidakis_thema
Παρουσιάζεται σήμερα -και από αύριο Πέμπτη θα αρχίσει να εφαρμόζεται- η νέα ψηφιακή υπηρεσία, «Ψηφιακό Δωμάτιο του ΕΦΚΑ», που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων  με λιγότερη ταλαιπωρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας να παρακολουθούν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους σε ποια φάση βρίσκεται η αίτηση συνταξιοδότησης, να κλείσει ραντεβού και να μιλήσει με τον χειριστή του φακέλου του, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν μέσω της υπηρεσίας, τυχόν έγγραφα που λείπουν από τον φάκελό τους και το θέμα να διευθετείται ηλεκτρονικά.

«Πρόκειται για επανάσταση όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ, αλλά και για όλο το δημόσιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Power Pass: Πληρωμές από την Παρασκευή και σε 2 φάσεις

Ο «Λύκος της Wall Street» στη Μύκονο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν είναι δυνατόν ότι κτύπησα την σύζυγό μου, φτάνει με τα αίσχη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης