Νορβηγία και Nord Stream 1 βάζουν φωτιά στην τιμή του φυσικού αερίου

Νορβηγία και Nord Stream 1 βάζουν φωτιά στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι αποστολές από τη Νορβηγία αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω σήμερα - Οι χαμηλότερες νορβηγικές ροές συμπίπτουν με το ρωσικό στοπ στον Nord Stream 1 - Στα 168 ευρώ η μεγαβατώρα

fysiko_aerio
Η παράταση της μειωμένης παραγωγικής ικανότητας της Νορβηγίας σε διάφορες εγκαταστάσεις που συμβάλλουν στη μεταφορά του καυσίμου στην Ευρώπη, επέφερε αύξηση έως και 3,3% στις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου.

Οι αποστολές από τη Νορβηγία αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω σήμερα, Τρίτη, με μειωμένες προμήθειες τόσο στον τερματικό σταθμό Easington του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και στον τερματικό σταθμό Zeebrugge του Βελγίου.

Οι περικοπές, που προκλήθηκαν από ένα περιστατικό στο νορβηγικό κοίτασμα Sleipner, αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή δικτύου Gassco. Η διακοπή επηρέασε επίσης τα εργοστάσια Kollsnes και Nyhamna στη Νορβηγία.

Οι χαμηλότερες νορβηγικές ροές συμπίπτουν με τη διακοπή του βασικού αγωγού Nord Stream 1 της Ρωσίας λόγω εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν χθες, συμπιέζοντας την προσφορά, σε μια εποχή που οι χώρες σπεύδουν να γεμίσουν τους χώρους αποθήκευσης για τον χειμώνα και ένας καύσωνας ενισχύει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για την ψύξη των σπιτιών. Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλότερες από τα εποχικά κανονικά επίπεδα, είδε τις τελευταίες ημέρες υψηλότερη παραγωγή από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου από το κανονικό, για αυτή την εποχή του έτους.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παΐσιος, ο πιο «trendy» και αμφιλεγόμενος σύγχρονος άγιος της Ορθοδοξίας

Ευάγγελος Μπούσης και Πίτερ Ντούντας: Από την επιθυμία για παιδιά, στη βάφτιση στη Βουλιαγμένη

Κιλκίς: Δύο νεκροί σε τροχαίο με εμπλοκή τριών αυτοκινήτων και μιας αγέλης αγριογούρουνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης