Προς παράταση και μονιμοποίηση οδεύει η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Προς παράταση και μονιμοποίηση οδεύει η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων από ιδιοκτήτες ακινήτων - Τα σχέδια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη συνέχιση του μέτρου

akinita
Περιθώριο μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου έχουν -τυπικά- οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να «αποκαλύψουν» στους Δήμους τα αδήλωτα τετραγωνικά αλλά και να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλωμένες επιφάνειες. Όμως η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ήδη εξετάζουν σενάρια για τη συνέχιση του μέτρου.

Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αφορά -κατά κύριο λόγο- «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες ακινήτων που τρέχουν τελευταία στιγμή να κλείσουν τις υποθέσεις τους. Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ αποδέχονται το επιχείρημα της ΠΟΜΙΔΑ ότι πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι έχει καταχωρηθεί λάθος η επιφάνια των ακινήτων τους και το ανακαλύπτουν τυχαία με αφορμή κάποια μεταβίβαση, κληρονομιά ή γονική παροχή.

Κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί αρχικά μια νέα παράταση της ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών στα ακίνητα (καθώς άργησε να ενεργοποιηθεί ) και μελλοντικά να μονιμοποιηθεί το μέτρο. Προκειμένου να μην αδικηθούν όσοι έσπευσαν να ενταχθούν στις προηγούμενες ρυθμίσεις ο μόνιμος μηχανισμός μπορεί να έχει πιο δυσχερείς όρους.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη στις Σέρρες και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα

Δημοσκόπηση Marc: Ενισχύεται ο δικομματισμός - Το 2023 θέλουν οι πολίτες τις εκλογές, το Σεπτέμβριο τις περιμένουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης