Πώς χάνει η μεσαία τάξη 600 ευρώ λόγω της εισφοράς που καταργείται

Πώς χάνει η μεσαία τάξη 600 ευρώ λόγω της εισφοράς που καταργείται

Την «πληρώνουν διπλά» το 2022 και χάνουν έως 600 ευρώ, επειδή την πλήρωσαν το 2020! - «Η εισφορά αλληλεγγύης δεν είναι φόρος εισοδήματος» λέει το υπουργείο Οικονομικών

xrimata
Mια ερμηνευτική εγκύκλιος του 2017 «καίει» κόσμο -και ειδικά τη μεσαία τάξη- που περίμενε να πάρει τα 600 ευρώ του Power Pass ή άλλα επιδόματα που έρχονται. Μπορεί η εισφορά αλληλεγγύης να καταργήθηκε ήδη από πέρυσι στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται το ίδιο του χρόνου στο δημόσιο και τις συντάξεις, μπορεί και οι υπουργικές αποφάσεις να ορίζουν ότι το εισοδηματικό κριτήριο για παροχή επιδομάτων υπολογίζεται «καθαρό» μετά την αφαίρεση των φόρων, στην πράξη όμως τελικά πολλοί χάνουν το επίδομα με το επιχείρημα ότι η εισφορά αλληλεγγύης που πλήρωσαν το 2020… δεν είναι φόρος!

Αυτό που οι πολίτες γνώριζαν με βάση τις αποφάσεις και ανακοινώσεις, είναι ότι οι νέες οικονομικές ενισχύσεις όπως το Power Pass, παρέχονται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα «μετά την αφαίρεση των φόρων», φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ. Στην ίδια βάση («μετά την αφαίρεση των φόρων») εξετάζεται και το νέο επίδομα Fuel Pass.

Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν προφανώς να στηρίξει τη μεσαία τάξη, αφού «καθαρά από φόρους» εισοδήματα ύψους έως 45.000 ευρώ, σημαίνει πρακτικά ότι είχαν ακόμα υψηλότερα έσοδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 18χρονος σε τρομακτικό τροχαίο στο Χαλάνδρι: «Τέτοιο μπαμ που έγινε ξεριζώθηκε το δέντρο»

Τρομοκρατημένη στο δικαστήριο η σύζυγος του ιερέα από το Πήλιο - «Βιώνω την κακοποίηση», έγραφε στα social media

Σαντορίνη: Οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης