Πετρέλαιο: Σημαντική υποχώρηση των τιμών εν αναμονή πρωτοβουλιών από τον Τζο Μπάιντεν

Πετρέλαιο: Σημαντική υποχώρηση των τιμών εν αναμονή πρωτοβουλιών από τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά ομοσπονδιακό φόρο 18,4 σεντς ανά γαλόνι στη βενζίνη

petrelaio_egkat1__1_
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να μειώσει το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, πιέζοντας παράλληλα τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πετρελαιοειδών να βοηθήσουν τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζήτησης.

Γύρω στις 10:20 (ώρα Ελλάδας), το βαρέλι του Μπρεντ έχανε 5,2%, στα 108,62 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTΙ κατέγραφε πτώση κατά 5,6%, στα 103,31 δολάρια.

Το Reuters μετάδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά ομοσπονδιακό φόρο 18,4 σεντς ανά γαλόνι στη βενζίνη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Επτά εταιρείες πετρελαίου πρόκειται να συναντήσουν τον Μπάιντεν την Πέμπτη, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων καθώς πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ.

Κλείσιμο
Ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Μάικλ Γουίρθ, ωστόσο, την Τρίτη, δήλωσε ότι η κριτική στη βιομηχανία πετρελαίου δεν ήταν ο τρόπος για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

«Αυτές οι ενέργειες δεν είναι επωφελείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Γουίρθ σε επιστολή που απευθυνόταν στον Μπάιντεν.

Τα βλέμματα στρέφονται επίσης στη διήμερη ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο, του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, που θα μπορούσε να δώσει μια ιδέα για τα σχέδια των αρχών για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών.

Πάντως η Goldman Sachs δήλωσε πως προβλέπει ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα πάρουν και πάλι ανοδική πορεία.

«Με τη ζήτηση για βασικά προϊόντα να υπερβαίνει την προσφορά, ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στις αγορές, παρόλο που οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

«Οι επενδυτές οφείλουν να θυμούνται ότι οι επιβραδύνσεις που προκαλούνται από τη Fed δεν αποτελούν παρά μια βραχυπρόθεσμη άμβλυνση του συμπτώματος, του πληθωρισμού, και όχι ένα φάρμακο για το πρόβλημα, την υποεπένδυση», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Τι είπε για τη μοιραία βραδιά του θανάτου της Ίριδας

Ζωή Ράπτη στο «ΘΕΜΑ»: 400.000 ζήτησαν ψυχολογική στήριξη λόγω πανδηµίας


Η οργισμένη απάντηση του Μπράντλεϊ Κούπερ σε σκηνοθέτη - «Αδερφέ γιατί είσαι τόσο μ...ας;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης