Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές από τις πληθωριστικές πιέσεις

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές από τις πληθωριστικές πιέσεις

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 2,69% στις 422,71 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει βουτιά της τάξης του 4,9%

stoxx
Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στο αρνητικό κλίμα των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σύσφιξη της οικονομικής της πολιτικής, προστέθηκε και η “ψυχρολουσία” από το νέο άλμα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 2,69% στις 422,71 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει βουτιά της τάξης του 4,9% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX έχασε 3,08% στις 13.761 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε σε ποσοστό 2,69% στις 6187,23 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 2,12% στις 7.317,52 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίστηκαν στην περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 5,17% κλείνοντας στις 22.547,48 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Κλείσιμο
Σε επίπεδο μετοχών, η ιταλική Banco BPM υποχώρησε 11,8% για να κλείσει την ημέρα στο χαμηλότερο επίπεδο του Stoxx 600. Η Credit Suisse έκλεισε κατά 5,7% χαμηλότερα. Η μετοχή της Just Eat Takeaway ανέβηκε 5,3%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την τοποθέτηση βηματοδότη πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Επιτροπή Σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης με πρόταση Μητσοτάκη

Αδελφός του αρχηγού του καρτέλ ο ένας από τους 4 Βρετανούς - Είχε διεθνές ένταλμα γιατί είχε κάψει ζωντανό άνθρωπο στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης