Ο μεγάλος φόβος της ύφεσης συντρίβει τις χρηματαγορές σε όλο τον κόσμο

Ο μεγάλος φόβος της ύφεσης συντρίβει τις χρηματαγορές σε όλο τον κόσμο

Νέες απώλειες στην Wall Street και τις ευρωαγορές, μετά το χθεσινό ξεπούλημα - Πέρασε ξανά τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Ανεβαίνει πάλι το πετρέλαιο, πτώση 4,8% για το  φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά 

broker-stock-market-arthro
Παγκοσμιοποιείται ο κίνδυνος της ύφεσης, καθώς μετά από την Ευρώπη και την Ασία, που υφίστανται τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ ανακοινώνουν μεγάλες αυξήσεις στα κόστη τους οδηγώντας την Wall Street σε ελεύθερη πτώση διαρκείας.

Την Τετάρτη, ο Dow υποχώρησε κατά 1.100 μονάδες, στο χειρότερο sell-off του εδώ και δύο χρόνια.Ο S&P 500 επίσης υπέστη τις χειρότερες ημερήσιες απώλειές του από τον Ιούνιο του 2020, περί το 4%, ενώ βαριές απώλειες 4,7% "έγραψε" και ο Nasdaq, ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου.

Παρά το χθεσινό sell off, ο Dow Jones άνοιξε την Πέμπτη με νέα μεγάλη πτώση 238 μονάδων και στις 20.15  ώρα Ελλάδας έχανε 307 μονάδες , δηλαδή 1,22%, λίγο πάνω από τα επίπεδα των 31.000 μονάδων. 

Ακόμα χειρότερες είναι οι εξελίξεις για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq 100 να κινείται σήμερα για μεγάλο διάστημα με μεικτά πρόσημα. τις 20.15 έχανε 0,47% , ενώ εμφανίζει απώλειες 29,1% σε επίπεδο εξαμήνου!

Nέες βαριές απώλειες και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Φραγκφούρτη να υποχωρεί 0,90%, έχοντας απωλέσει 14,% το τελευταίο εξάμηνο και το Παρίσι να καταγράφει ζημιές 1,26%.με απώλεια 80 μονάδων. Νέες απώλειες κατέγραψε και το ελληνικό χρηματιστήριο , που συγκράτησε τελικά  το επίπεδο των 850 μονάδων, παρότι το είχε χάσει ενδοσυνεδριακά. 

Άνοδο άνω του 4,3%  κατέγραφε στις 20.15 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη  το bitcoin, ξεπερνώντας και πάλι το επίπεδο των  30.000 δολαρίων.

Παραμένουν πανάκριβα, το  πετρέλαιο και το αέριο

Κλείσιμο
Παράλληλα - και παρά τις εκτιμήσεις για παγκόσμια ύφεση , όπως εκείνη την Γκόλντμαν Σακς που δίνει πλέον πιθανότητες 35% για μία τέτοια εξέλιξη στην αμεριανική οικονομία την επόμενη διετία  - οι τιμές του πετρελαίου και του αερίου δεν πέφτουν εντυπωσιακά: στην ευρωπαϊκή αγορά, το αέριο πέφτει 4,8% αλλά στα 90 ευρώ ανά MWh ενώ το Brent , μετά από αρχική πτώση 0,31%, βρέθηκε και πάλι πάνω από τα 110 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό σημείωνε  άνοδο 0,64% στις 20.15 ώρα Ελλάδας  0,70%, οριακά κάτω από τα 110 δολάρια ανά βαρέλι. 

Ειδήσεις σήμερα:

Με τον… Ζελένσκι ζει τον έρωτά της η κόρη του Πούτιν

«Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση» λέει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο σχολείο του 14χρονου Μάκη

Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 38χρονης Κινέζας στα Βίλια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης