Υψηλό 5 ετών έναντι του ευρώ προσεγγίζει το ρωσικό ρούβλι

Υψηλό 5 ετών έναντι του ευρώ προσεγγίζει το ρωσικό ρούβλι

Η άνοδος οφείλεται στην τεχνητή υποστήριξη από τα capital controls που έχει επιβάλει η Ρωσία 

Russian_rouble
Το ρωσικό ρούβλι σταθεροποιήθηκε πέραν του επιπέδου των 64 ανά δολάριο τη Δευτέρα και σκαρφάλωσε σε υψηλό σχεδόν 5 ετών έναντι του ευρώ, υποστηριζόμενο από τους συνεχείς περιορισμούς στις συναλλαγές συναλλάγματος.

Το ρούβλι είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως φέτος, αν και αυτό οφείλεται στην τεχνητή υποστήριξη από τα capital controls που επέβαλε η Ρωσία για να θωρακίσει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το πρωί το ρούβλι ενισχύονταν 0,9% έναντι του δολαρίου, στα 63,96, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2020. Έναντι του ευρώ, το ρούβλι αυξήθηκε 1%, στα 66,39, παραμένοντας κοντά στο ισχυρότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης και οι φόβοι για ένα νέο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις. Εντούτοις, ο αντίκτυπός τους μετριάζεται από την υποχρεωτική μετατροπή ξένων νομισμάτων που έχει επιβληθεί σε εξαγωγικές εταιρείες.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκτονία 14χρονου: Έρευνες για το αν κατέγραψε το τέλος του στο κινητό - Ανησυχία για τα διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου


Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Ο νέος ρόλος της Ελλάδας και η Τουρκία


Σάτυρος ντράμερ: Τη μία μέρα δικάζεται, την άλλη απολογείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης