Γαλλικές εκλογές: Τι «βλέπουν» οι αγορές για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου

Γαλλικές εκλογές: Τι «βλέπουν» οι αγορές για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου

Οι μεγάλες τράπεζες αποτιμούν τα πιθανά αποτελέσματα της γαλλικής κάλπης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι ισχυρές οικονομικές και πολιτικές πιέσεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη

macron_Le_pen_art
Οι Γάλλοι πολίτες ψηφίζουν σήμερα Κυριακή στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της χώρας και καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον νυν Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Παρασκευής ο Μακρόν διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 56,5% έναντι της αντιπάλου του η οποία συγκεντρώνει το 43,5%, ενώ καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να διαδραματίσει το ποσοστό συμμετοχής αλλά και η στάση των ψηφοφόρων που είχαν επιλέξει τον Ζαν – Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Μέχρι την Παρασκευή, μόνο το 72% των Γάλλων δήλωνε ότι θα προσέλθει στις κάλπες σήμερα για τον δεύτερο γύρο και εάν επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό, η συμμετοχή θα είναι χαμηλότερη από αυτή που καταγράφηκε στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το 2017.

Οι μεγάλες τράπεζες αποτιμούν τα πιθανά αποτελέσματα της γαλλικής κάλπης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι ισχυρές οικονομικές και πολιτικές πιέσεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη την τρέχουσα περίοδο αυξάνουν την αβεβαιότητα της κάλπης.

Goldman Sachs

Κλείσιμο
Η Goldman Sachs με βάση τις δημοσκοπήσεις εκτιμά ότι πιθανότητες νίκης του Μακρόν ανέρχονται στο συντριπτικό 90%.

Σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα εκτιμά ότι οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν συνέχεια και σταθερότητα στις αγορές ακόμα και όταν ο Μακρόν επιχειρήσει να επαναφέρει και να ανανεώσει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα. Σε ενημερωτικό της σημείωμα το οποίο επικαλείται το CNBC οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι οι μεταρρυθμιστικές προσδοκίες του Μακρόν έχουν ήδη ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στις τρέχουσες προβλέψεις της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα

Γαλλικές εκλογές 2022: Στις κάλπες σήμερα η Γαλλία για το δεύτερο γύρο - Σε τροχιά επανεκλογής ο Μακρόν

Το πρώτο νεκρό παιδί από οξεία ηπατίτιδα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Τζούλια Ρόμπερτς: Pretty Woman στα 50 και χωρίς λίφτινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης