Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ ζητούν αύξηση της παραγωγής σε τρόφιμα, ενέργεια και λιπάσματα για αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ ζητούν αύξηση της παραγωγής σε τρόφιμα, ενέργεια και λιπάσματα για αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Η κρίση επιδεινώνει το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

agrotes
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας προέτρεψε σήμερα τις προηγμένες οικονομίες να εντείνουν την επισιτιστική βοήθεια που παρέχουν στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και να εργαστούν για να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων, ενέργειας και λιπασμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών που προκαλείται από την πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μάλπας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είπε ότι η χορήγηση μετρητών ή κουπονιών θα ήταν ένας καλός τρόπος για να βοηθηθούν οι αγρότες στις φτωχές χώρες ώστε να αγοράσουν λιπάσματα και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η παραγωγή τροφίμων.

Η Γκεοργκίεβα σχολίασε ότι η κρίση επιδεινώνει το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών και τόνισε ότι είναι κρίσιμης σημασίας να διαφοροποιηθεί η παραγωγή τροφίμων, ενέργειας και λιπασμάτων για να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία.

Την Πέμπτη ο Μάλπας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ και τον υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο για να συζητήσουν ποια βοήθεια χρειάζεται η χώρα, πέραν της αρχικής χρηματοδότησης που της παρείχαν η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Στη συνάντηση θα μετέχει και η Γκεοργκίεβα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργήσουν μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

ΣτΕ: Νόμιμο το πολεοδομικό σχέδιο για Μάτι-Ραφήνα-Μαραθώνα, αλλά με 52 παρατηρήσεις

Παραμένει πρώτος ο Μακρόν στις δημοσκοπήσεις - Ο «κίνδυνος» της Λεπέν και η «μάχη» για τη νεολαία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης