Εurobank: «Βλέπει» έσοδα από τον τουρισμό άνω των 15 δισ. ευρώ το 2022

Εurobank: «Βλέπει» έσοδα από τον τουρισμό άνω των 15 δισ. ευρώ το 2022

Η εκτίμηση για φέτος κάνει λόγο για ταξιδιωτικές αφίξεις 20,7 εκατομμυρίων, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα 14,7 εκατομμύρια του 2021, αλλά αρκετά χαμηλότερα των 34 εκατομμυρίων που ήταν ο συνολικός αριθμός των αφίξεων, μαζί με την κρουαζιέρα, το 2019

tourismos_aerodromio_xr
Αμεσα έσοδα από τον τουρισμό της τάξεως των 15 δισ. ευρώ για τη φετινή χρονιά είναι η πρώτη εκτίμηση της Eurobank για φέτος, νούμερο χαμηλότερο, ακόμη, σε σύγκριση με τα 18,1 δισ. ευρώ εσόδων που είχε ο κλάδος προ πανδημίας, το 2019, ωστόσο πάνω από το 80% των εισπράξεων εκείνης της χρονιάς που ήταν και η καλύτερη για τον ελληνικό τουρισμό.

Με βάση τα στοιχεία για τα μεγέθη του τουρισμού, με αφορμή και την παρουσίαση χθες του προγράμματος της Eurobank, «’Business Banking Τουρισμός», για την υποστήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας- ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας-, η εκτίμηση της τράπεζας για φέτος κάνει λόγο για ταξιδιωτικές αφίξεις 20,7 εκατομμυρίων, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα 14,7 εκατομμύρια του 2021 αλλά αρκετά χαμηλότερα των 34 εκατομμυρίων που ήταν ο συνολικός αριθμός των αφίξεων, μαζί με την κρουαζιέρα, το 2019.

H Εurobank υπολογίζει υψηλότερη δαπάνη ανά επισκέπτη φέτος, σε συνέχεια και της αύξησης που καταγράφηκε μέσα στην πανδημία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα καρέ της ζωής του Μάνου και της Ρούλας: Η εικόνα στα social media και η φριχτή αλήθεια

Yπαρκτή η ρωσική πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva και τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές αποτυχίες του Πούτιν

Καιρός: Στους 24 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, αφρικανική σκόνη από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης