Ρέτσος: Δεν έχει χαθεί ο στόχος των τουριστικών εσόδων για φέτος – Πώς επηρεάζουν Ουκρανία, ακρίβεια

Ρέτσος: Δεν έχει χαθεί ο στόχος των τουριστικών εσόδων για φέτος – Πώς επηρεάζουν Ουκρανία, ακρίβεια

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εφ’ όλης της ύλης για το σκηνικό όπως διαμορφώνεται τώρα για τον ελληνικό τουρισμό

retsos
«Συνεχίζουμε να κινούμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα, οι συνθήκες φέτος είναι πιο δύσκολες έναντι του 2021, ωστόσο ο ελληνικός τουρισμός προσαρμόζεται στα δεδομένα, έχει αντοχές, αντιδρά άμεσα και στο τέλος βγαίνει νικητής».

Τάδε έφη χθες, Δευτέρα, σε μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τον ελληνικό τουρισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, αποφεύγοντας πάντως να κάνει προβλέψεις ως προς τα νούμερα φέτος- λόγω και της προηγούμενης εμπειρίας της πανδημίας με συνεχείς ανατροπές. Παρ’ όλα αυτά και παρά το δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί λόγω του ουκρανικού και το περίεργο ‘’μίγμα’’ των πληθωριστικών πιέσεων και της ακρίβειας, ο στόχος να προσεγγίσει ο κλάδος τα τουριστικά έσοδα των 18,2 δισ. ευρώ του 2019 δεν έχει χαθεί για φέτος.

«Βλέπουμε τώρα, όπως διαμορφώνεται το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, αναθεωρήσεις προς τα κάτω ως προς το ΑΕΠ της χώρας για το 2022, έναντι της αρχικής πρόβλεψης προ των τελευταίων εξελίξεων για ισχυρή ανάπτυξη. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης θα εξαρτηθεί κι εφέτος από το πώς θα πάει ο τουρισμός. Εφόσον πάει καλά και κινηθεί στα νούμερα που είχαμε εκτιμήσει πριν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τότε μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις, παρά μόνο «πάγωμα» του προηγούμενου, πολύ καλού ρυθμού των κρατήσεων, ο οποίος πάντως θα μπορούσε να επανέλθει ακόμη και πιο έντονα εφόσον τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο Ζελένσκι από τη μαρτυρική Μπούκα: Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι έκανε ο ρωσικός στρατός

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με εκβίασε, ήταν τρελή» δηλώνει ο πρώην σύντροφος της - Δείτε βίντεο

Survivor: Οι τρεις «μπλε» υποψήφιοι προς αποχώρηση και η απόφαση του συγκλονισμένου Τάκη – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης