Χρηματιστήριο Μόσχας: Ανοιξε έπειτα από σχεδόν ένα μήνα - «Άλμα» 11% με τις πρώτες συναλλαγές

Χρηματιστήριο Μόσχας: Ανοιξε έπειτα από σχεδόν ένα μήνα - «Άλμα» 11% με τις πρώτες συναλλαγές

Το χρηματιστήριο της χώρας είχε κλείσει από τις 25 Φεβρουαρίου - Περιορισμένες συναλλαγές, απαγορεύεται το short selling 

Moscow-Exchange
Κατακόρυφη άνοδο μέχρι και 11% καταγράφει ο δείκτης του ρωσικού χρηματιστηρίου, το οποίο άνοιξε μερικώς για περιορισμένες συναλλαγές έπειτα από σχεδόν ένα μήνα που παρέμεινε κλειστό, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία.

Στο Χρηματιστήριο της Μόσχας ξανάρχισε η διαπραγμάτευση επί 33 ρωσικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών τίτλων όπως της Gazprom και της Sberbank, μεταξύ 09:00 - 13:00 ώρα Ελλάδος, μετά από σχετική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας την Τετάρτη.

Ωστόσο, απαγορεύεται το short selling και οι ξένοι επενδυτές δεν θα μπορούν να πουλήσουν μετοχές ή ομόλογα σε ρούβλια μέχρι την 1η Απριλίου.

Ο δείκτης MOEX Ρωσίας εκτινάχθηκε πάνω από 10% περίπου 20 λεπτά μετά τη έναρξη των συναλλαγών.

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Rosneft και Lukoil σημείωσαν άλμα 20% και 16%, αντίστοιχα, ενώ η εταιρεία αλουμινίου Rusal επίσης ανέβηκε περισσότερο από 14%. Η Norilsk Nickel κέρδισε περισσότερο από 22%.

Στο άλλο άκρο του δείκτη, οι μετοχές της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot κατέγραψαν αρχικά βουτιά πάνω από 20%, αλλά σύντομα αντιστάθμισαν τις απώλειες για να διαπραγματευτούν κατά περίπου 6% χαμηλότερα λίγο αργότερα.

Το χρηματιστήριο της χώρας είχε κλείσει από τις 25 Φεβρουαρίου, έπειτα από τη βουτιά που σημείωναν οι ρωσικοί τίτλοι μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία και εν αναμονή των διεθνών κυρώσεων που ακολούθησαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο υβριδικός πόλεμος με όπλο το ρούβλι: Η στροφή του Πούτιν και οι μαζικές παρενέργειες από το ρωσικό «αντι-SWIFT»

Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία «απειλούν» τον έλεγχο της φυματίωσης στην Ευρώπη, προειδοποιούν ειδικοί

Άρχισαν τα πλαφόν και στα φυσικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης