Εισβολή στην Ουκρανία: «Φωτιά» στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά και τις δηλώσεις Πούτιν για «πληρωμές με ρούβλια»

Εισβολή στην Ουκρανία: «Φωτιά» στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά και τις δηλώσεις Πούτιν για «πληρωμές με ρούβλια»

Tο πετρέλαιο Μπρεντ ξεπέρασε τα 120 δολάρια το βαρέλι - Στα 114,02 το αμερικανικό αργό - Στα 107,3 ευρώ έφτασε η τιμή της μεγαβατώρας

petrelaio3
Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε σήμερα τα 120 δολάρια το βαρέλι, ενόψει των πολλών διεθνών συνόδων που θα διεξαχθούν το επόμενο διήμερο και της πιθανότητας να συμφωνηθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έφτασε τα 120,86 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 4,66%.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό (WTI) έφτασε τα 114,02 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση +4,35%.

Σημαντική είναι η αύξηση και στην τιμή του φυσικού αερίου μετά τις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια.

Η τιμή της μεγαβατώρας έκλεισε με άνοδο 8,7% στα 107,3 ευρώ ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι και τα 130 ευρώ!

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως «δεν έχει νόημα να παραδίδουμε τα αγαθά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και να λαμβάνουμε πληρωμή σε δολάρια, ευρώ και πολλά άλλα νομίσματα».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι σκοπεύει να εφαρμόσει μία σειρά μέτρων το συντομότερο δύνατό ώστε η Ρωσία να πληρώνεται σε Ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει σε «μη φιλικές χώρες».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο: Βίντεο ντοκουμέντο με την 29χρονη Ειρήνη να εκλιπαρεί για βοήθεια

Καιρός σήμερα: Σφοδροί βοριάδες έως 9 μποφόρ, βροχές και χιόνια μικρής έντασης

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση στη δίκη μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης