Στο τραπέζι της Κομισιόν η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας

Στο τραπέζι της Κομισιόν η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας

Διχασμένες για την πολιτική των μέτρων που θα ρίξουν τις τιμές οι χώρες της ΕΕ - Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης

energeia
Mε τη διάσπαση Νότου- Βορρά σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, προσέρχονται μεθαύριο στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 27 κρατών- μελών.

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις πρωτοβουλίες της σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων με παρεμβάσεις στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου που εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης, με τις τιμές στην πλατφόρμα ΤΤF της Ολλανδίας να διαμορφώνονται κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο κυριότερος λόγος όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι η ένταση και το μέγεθος της κρίσης ξεπερνούν τις εθνικές προσπάθειες και εξαντλούν τις δυνατότητες των χωρών να υιοθετήσουν μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Στις συνομιλίες μάλιστα που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, και των Πρωθυπουργών της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας συζητήθηκε ένα κοινό σημείο δράσης, το οποίο θα στηρίζεται στην επιβολή πλαφόν στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Κλείσιμο
Ωστόσο οι χώρες του Βόρειου Άξονα (Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία κ.α), διαφωνούν με τις παρεμβάσεις στην χονδρεμπορική και απορρίπτουν οποιαδήποτε μέτρα επιβάλλουν όρια στην αγορά.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τον οδικό χάρτη που θα συμφωνηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του Boeing με 132 επιβαίνοντες

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Ξεκαθαρίζουν και πληρώνονται οι τελευταίες αποζημιώσεις ενοικίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης