ΟΟΣΑ όπως… Κουτεντάκης: «Ναι» σε στοχευμένα και «όχι» στα οριζόντια μέτρα

ΟΟΣΑ όπως… Κουτεντάκης: «Ναι» σε στοχευμένα και «όχι» στα οριζόντια μέτρα

Κίνδυνοι για την οικονομία αν γενικευθούν επιδόματα και μέτρα στήριξης - Ο ΟΟΣΑ ζητά «μια καλά στοχευμένη στήριξη στους ευάλωτους»

oecd
Σε… γραμμή Κουτεντάκη για «στοχευμένα μέτρα στήριξης μόνο στους ευάλωτους», κινούνται και οι συστάσεις του ΟΟΣΑ προς όλες τις χώρες του κόσμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην πρώτη του αξιολόγηση για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης διατυπώνει συστάσεις βάζουν φρένο στην άκρατη παροχολογία περί μέτρων στήριξης.

Οι έρευνες του ΟΟΣΑ αφορούν και απευθύνονται σε πάνω από 100 χώρες, για αυτό και αποτελούσαν τα προηγούμενα χρόνια την οικονομική «βίβλο» των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως ευθυγραμμίζονται με τις συστάσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή που ζητά «δημοσιονομική υπευθυνότητα» από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, προειδοποιώντας και για τα δεινά που θα προκαλούσε η παροχή «οριζόντιων» και μόνιμων μέτρων στήριξης, απέναντι στην κρίση ακρίβειας που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη και τον οικονομικά ανεπτυγμένο κόσμο του πλανήτη.

Παρεμβαίνοντας στη πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει (όχι μόνο στην Ελλάδα) για το πόσα πολλά και ποια μέτρα στήριξης απαιτούνται, ο ΟΟΣΑ ζητά «μια καλά στοχευμένη στήριξη στους ευάλωτους» καθώς ο πόλεμος υπονομεύει την παγκόσμια ανάκαμψη. Και τάσσεται απερίφραστα υπέρ των «έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που στοχεύουν σε ευάλωτους καταναλωτές και μπορούν να είναι αποτελεσματικός τρόπος μετριασμού των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών της Ενέργειας».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

O Ζελένσκι ευχαρίστησε σε βιντεοκλήση το ζεύγος Κούνις-Κούτσερ για τη βοήθειά τους στους Ουκρανούς

Ο τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ που διαπρέπει στη Γερμανία -Δημιούργησε σημαντικό κώδικα για την επιστήμη

Ελένη Ράντου: Η δραματική έκκληση για φίλη της που χτυπήθηκε σε τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης