Πόλεμος στην Ουκρανία: Η BMW σταματά την παραγωγή αυτοκίνητων στη Ρωσία

Και τις εξαγωγές οχημάτων - Τι δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η γερμανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων, BMW, δήλωσε την Τρίτη ότι σταμάτα τις εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία και την παραγωγή οχημάτων με συνεργάτη στο Καλίνινγκραντ.

«Καταδικάζουμε την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση», δήλωσε εκπρόσωπος της BMW.

«Λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης θα σταματήσουμε την τοπική παραγωγή και τις εξαγωγές μας για τη ρωσική αγορά μέχρι νεωτέρας».


Ακολουθεί μια λίστα με τις ευρωπαϊκές εταιρείες oχημάτων που έχουν ανακοινώσει σχέδια για έξοδο από τη Ρωσία ή για περιορισμό των δραστηριοτήτων εκεί:

MERCEDES-BENZ

Ο όμιλος Mercedes-Benz εξετάζει νομικές επιλογές για να εκχωρήσει το μερίδιο του 15% στην Kamaz το συντομότερο δυνατό, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


RENAULT

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault θα αναστείλει ορισμένες εργασίες στα εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα λόγω των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν προκαλέσει ελλείψεις εξαρτημάτων.

Η Renault είναι μεταξύ των δυτικών εταιρειών που εκτίθενται περισσότερο στη Ρωσία, όπου πραγματοποιεί το 8% των βασικών κερδών της, σύμφωνα με τη Citibank. Ελέγχει την Avtovaz, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας.


VOLVO CARS

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars θα αναστείλει τις αποστολές αυτοκινήτων στη ρωσική αγορά μέχρι νεωτέρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr