Ταμείο Ανάκαμψης: «Προσκλητήριο» από τις τράπεζες – Πώς θα δοθούν τα δάνεια στους επενδυτές

Ταμείο Ανάκαμψης: «Προσκλητήριο» από τις τράπεζες – Πώς θα δοθούν τα δάνεια στους επενδυτές

Μέχρι 50% η χρηματοδότηση με πόρους του Ταμείου – Από τρία έως 15 έτη η διάρκεια – Έως τρία έτη η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή του κεφαλαίου – Τι ισχύει για το επιτόκιο και τις εξασφαλίσεις.

bank
«Προσκλητήριο» προς τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να λάβουν χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ξεκίνησαν να απευθύνουν οι τράπεζες, γνωστοποιώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των δανείων.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι και η πρώτη που δημοσιοποίησε την πρόσκληση, το «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις κατανεμημένες σε τέσσερις πυλώνες και συγκεντρώνει 31,16 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ευρωπαϊκοί πόροι 30,5 δισ. ευρώ (18,43 δισ. ευρώ ενισχύσεις και 12,73 δισ. ευρώ δάνεια), για να κινητοποιήσει 60 δισ. ευρώ συνολικές επενδύσεις στη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το «Ελλάδα 2.0» προβλέπει τη χρήση μέρους των Κεφαλαίων του Ταμείου υπό μορφή δανείων για την χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρηματικών επενδύσεων. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος των επενδύσεων αυτών συγχρηματοδοτείται τουλάχιστον κατά 20% με ίδια κεφάλαια των επενδυτών και τουλάχιστον κατά 30% με δάνεια, προερχόμενα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ή/και ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς θεσμούς (EIB, EBRD). Οι επενδύσεις αφορούν σε επιχειρηματικές προτάσεις που προωθούν την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία – έρευνα & ανάπτυξη, την ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και την εξωστρέφεια.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Αστυνομία γνωρίζει ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη - Σεσημασμένοι πέντε από τους εννέα συλληφθέντες

Εξήντα χρόνια μετά την επιβολή του, το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας παραμένει σε ισχύ

Ηρωίδα αστυνομικός χτυπήθηκε η ίδια από αμάξι για να σώσει ένα μικρό κορίτσι (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης