Την Παρασκευή πληρώνονται τα 534 ευρώ για τις αναστολές του Ιανουαρίου

Την Παρασκευή πληρώνονται τα 534 ευρώ για τις αναστολές του Ιανουαρίου

Καμία ανησυχία για την καθυστέρηση στην εμφάνιση των ενσήμων για μονομερείς δηλώσεις και εποχικό βοήθημα

atm_1

Tην Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Ιανουάριο 2022 και τους καλλιτέχνες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον ίδιο μήνα μετά από υποβολή μονομερούς δήλωσης. Για το ύψος του ποσού και τον αριθμό των δικαιούχων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Eιδικότερα για τους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού με μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις στον τομέα του τουρισμού- επισιτισμού κλπ, γνωστοποιείται από το υπουργείο εργασίας ότι η διαδικασία εμφάνισης των ενσήμων του 2021 στους «Ατομικούς Λογαριασμούς Ασφάλισης» ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Για ορισμένους δικαιούχους λόγω αδυναμίας ταυτοποίησης των στοιχείων τους καθώς και λόγω σφαλμάτων στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Μικρή καθυστέρηση στην εμφάνισης των ενσήμων του 2021 θα υπάρξει και για τους καλλιτέχνες, δημιουργούς, επαγγελματίες της τέχνης κλπ. που κατέστησαν δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού μετά από υποβολή μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης. Η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μήνα.

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της αίτησης για το ειδικό εποχικό βοήθημα του 2021. Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους από τους δικαιούχους δεν έχουν εμφανιστεί στους «Ατομικούς Λογαριασμούς Ασφάλισης» τα ένσημα του 2020, κάτι που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους που αναμένεται να διευθετηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως επισημαίνει ο φορέας ο νόμος προβλέπει ότι το βοήθημα καταβάλλεται ανεξαρτήτως του κλάδου των ημερών ασφάλισής τους κατά το έτος 2020 υπό την προϋπόθεση ότι έλαβαν το βοήθημα αυτό το 2019 ή το 2020.

Οι άλλες πληρωμές για την περίοδο 7 έως 11 Φεβρουαρίου

Από τον e-ΕΦΚΑ την περίοδο 6-11 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

- 27,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

- 13,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 36.485 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

-  22 εκατ. ευρώ σε 58.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

-  21 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

- 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Ειδήσεις σήμερα:

Καρανίκας: Με ανάρτηση στο facebook στηρίζει τον Τσίπρα και «κάθε Πολάκη»

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 36χρονος 

Λήγει αύριο η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης