ΕΝΦΙΑ: «Η μείωση θα έπρεπε να αφορά τους πάντες» κατά την ΠΟΜΙΔΑ

ΕΝΦΙΑ: «Η μείωση θα έπρεπε να αφορά τους πάντες» κατά την ΠΟΜΙΔΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, εστίασε ωστόσο σε μια «γκρίζα ζώνη»

akinita_eurokinissi_psigeio
Μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιείται πριν την λήξη της κυβερνητικής θητείας με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ  σε μόνιμη βάση.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία ανέρχεται στο 13% περίπου για τα φυσικά πρόσωπα.

Σε συνδυασμό με την πρώτη αρχική μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% το καλοκαίρι του 2019, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα στα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας της, θα έχει προχωρήσει σε συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ πάνω από 30% σε μόνιμη βάση,  μια μείωση της τάξης των 860 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες το πρωί, λίγα λεπτά πριν τις 11:00, τη νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. 

ΠΟΜΙΔΑ: «Η μείωση θα θέλαμε να αφορά τους πάντες»

 «Εμείς θα θέλαμε η μείωση να αφορά τους πάντες. Με αυτά που ανακοινώθηκαν ευνοούνται περισσότερο οι έχοντες μικρότερη περιουσία, γι αυτούς που έχουν μεγαλύτερη περιουσία μπορεί να προκύψουν και επιβαρύνσεις», δήλωσε σήμερα ο πρόερδος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, εστίασε ωστόσο σε μια «γκρίζα ζώνη», όπως την ονομάτισε, σε αυτά που ανακοινώθηκαν και προκύπτει από αυτά που δεν ανακοινώθηκαν. Όπως είπε, δηλαδή, παραμένει ο συμπληρωματικός φόρος, όχι για ολόκληρη την περιουσία, αλλά για περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ σε φορολογούμενους που έχουν περιουσία πάνω από 300.000 ευρώ. «Ωστόσο, ενσωματώνεται, αλλά δεν ξέρουμε με ποιους συντελεστές και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα», σημειώνει. 

Επίσης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρει ότι σε φορολογούμενους που έχουν περιουσιακά στοιχεία σε περιοχές που ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες, είναι άγνωστο με τι οικονομικά μεγέθη θα βρεθούν αντιμέτωποι. 


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο Μονογυιού: «Έλιωσαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, αλλά δεν έσωσα τον Τζώρτζη»

Κύκλωμα μαστροπείας: Γνωστή πιανίστα-συνοδός εξαπατά εύπορους άνδρες

CNN: Το χρονικό της «ροζ» σχέσης που στοίχισε στον πρόεδρο του δικτύου τη θέση του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης