«Ανοσία» στην πανδημία επέδειξε η Alphabet: Ρεκόρ εσόδων άνω των $250 δισ. το 2021

«Ανοσία» στην πανδημία επέδειξε η Alphabet: Ρεκόρ εσόδων άνω των $250 δισ. το 2021

Η Alphabet ανακοίνωσε έσοδα 75,3 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021

google-alphabet
Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, σημείωσε νέο ρεκόρ ετήσιων εσόδων το 2021, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τα προβλήματα με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Για ολόκληρο το έτος 2021, τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο ε41% σε ετήσια βάση, στα 257 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 75,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αυξημένα κατά 32% από το προηγούμενο έτος.

Η μετοχή της Alphabet σημείωσε άνοδο 65% από πέρυσι, ξεπερνώντας όλες τις άλλες μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Τα διαφημιστικά έσοδα της Google ανήλθαν στα 61,24 δισεκατομμύρια δολάρια για το δ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 33% σε σχέση την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Κλείσιμο
Τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube ήταν η μόνη μέτρηση που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες, όπως το TikTok.

Το cloud της εταιρείας ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 45% στα 5,54 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι λειτουργικές ζημίες στο cloud ανήλθαν στα 890 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η οποία μειώθηκε από την απώλεια 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, επεκτάθηκε από το τρίτο τρίμηνο, όταν η μονάδα έχασε 644 εκατομμύρια δολάρια.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Alphabet αυξήθηκε περισσότερο από 70% στα 51 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως από τις δραστηριότητες υπολογιστικού νέφους (cloud).

Τα έσοδα από άλλες δραστηριότητες, όπως πωλήσεις συσκευών, το Play Store και μη διαφημιστικά έσοδα από το YouTube, έφτασαν τα 8,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Ο

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σούνταρ Πιτσάι δήλωσε ότι το smartphone που παράγει, το Pixel, σημείωσε «ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών», παρά τους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Άφαντος ο διαρρήκτης που εισέβαλε χθες σε διαμέρισμα αστυνομικού στη Νέα Ιωνία - Δείτε βίντεο

Έζησα στην ΕΣΣΔ και δεν χρειάζομαι αναμνηστικές δόσεις κομμουνισμού, λέει ο ιστορικός της υπόθεσης «Παπαρατσένκο»

Αγωνία για τη Stealth Omicron: Φόβοι και ενδείξεις ότι συντηρεί υψηλά τον αριθμό των κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης