Μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και πολιτισμό ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και πολιτισμό ανακοινώνει η κυβέρνηση

Πρωινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας - Ισως και μέσα στην ημέρα ο Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από τα νέα μέτρα λόγω της παραλλαγής Όμικρον

estiasi_stiriksi_xr
Την οικονομική στήριξη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις εστίασης και πολιτισμού που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα για την λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από σύσκεψη που είχαν στις 9:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αναμένονται ανακοινώσεις -ίσως και μέσα στην ημέρα- από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν τα καταστήματα εστίασης για τη ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε στη «Ναυτεμπορική» ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τη νέα φάση της πανδημίας και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές σήμερα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - «Ανοιξιάτικο»... ποδαρικό στο 2022

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση - Τι ψάχνουν οι Αρχές σε κάμερες και κινητά

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα για την «αναχαίτιση» της Omicron - Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης