Το λάθος που δεν επιτρέπει στους δανειολήπτες να λάβουν την προβλεπόμενη επιδότηση

Το λάθος που δεν επιτρέπει στους δανειολήπτες να λάβουν την προβλεπόμενη επιδότηση

Δικαιούχοι του προγράμματος Γέφυρα αναγκάζονται έτσι επί ένα, δύο ή και τρεις μήνες ενδεχομένως να πληρώνουν στο ακέραιο ολόκληρες τις δόσεις από μόνοι τους, χωρίς το σύστημα να ενεργοποιεί την επιδότηση λόγω «συστημικού κενού» στην επικοινωνία των τραπεζών με την πλατφόρμα 

gefyra_1_paratasi_xr
«Λόγω συστημικού κενού στην επικοινωνία μεταξύ συστημάτων της Τράπεζας με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν ενημερώθηκε εγκαίρως (σσ: ενν. “η πλατφόρμα”) για την απρόσκοπτη τήρηση των πληρωμών τόσο από την πλευρά του πελάτη, όσο και από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου».

Με φράσεις όπως αυτή, πιστωτικά ιδρύματα απολογούνται προς το υπουργείο Οικονομικών επειδή δανειολήπτες – δικαιούχοι της επιδότησης των δανείων τους από το Κράτος, ψάχνουν και δεν βρίσκουν την 3μηνη παράταση στο Πρόγραμμα Γέφυρα, παρότι τηρούν όλους τους όρους και τις πληρωμές τους κανονικά, όπως και στο αρχικό 9μηνο ισχύος της επιδότησης.

Αναγκάζονται έτσι επί ένα, δύο ή και τρεις μήνες ενδεχομένως να πληρώνουν στο ακέραιο ολόκληρες τις δόσεις από μόνοι τους, αλλά το σύστημα να μην ενεργοποιεί την επιδότηση. Καταφεύγουν τότε στην ομάδα υποστήριξης της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίου Χρέους που –με ευγένεια αλλά και τεκμηριωμένα- απαντά και ενημερώσει τι ισχύει, στις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις αυτές.


Διαβάστε περισσότερο στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης