Το παράδοξο της Τουρκίας: Η οικονομία «τρέχει» με 7,4% αλλά ο λαός πεινάει

Το παράδοξο της Τουρκίας: Η οικονομία «τρέχει» με 7,4% αλλά ο λαός πεινάει

Η οικονομία της γειτονικής χώρας φαίνεται ότι επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ο λαός ωστόσο, κάνει ουρές για ένα καρβέλι ψωμί κι ο βασικός μισθός μειώθηκε στα €200 τον μήνα...

turkey-economy
Την ώρα που ο λαός της Τουρκίας είναι σε κατάσταση σοκ από την οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά, με τον βασικό μισθό να έχει κατρακυλήσει γύρω στα 200 ευρώ λόγω της υποτίμησης της λίρας, η οικονομία της γειτονικής χώρας φαίνεται ότι επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πληθωρισμός που καλπάζει και η κατρακύλα της λίρας που οφείλεται στη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα συνιστούν μια πραγματική απειλή για τα εισοδήματα και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται σήμερα αναμένεται να δείξουν ότι η οικονομία των 765 δισ. δολαρίων ξεπέρασε τα περισσότερα κράτη του G20 με ετήσια ανάπτυξη 7,4%, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Κατά το β’ τρίμηνο του 2021 το τουρκικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 21,7% σε ετήσια βάση μετά τη συρρίκνωση που είχε σημειώσει με την κορύφωση της πανδημίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενίσχυση του τουρκικού ΑΕΠ από το 1999 τουλάχιστον.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

GNTM 4: Η υποβρύχια δοκιμασία και το μοντέλο που… πνίγηκε – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Το CDC προτρέπει όλους τους ενήλικες να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις λόγω της μετάλλαξης Omicron

Έρχεται νέα τριλογία της Marvel με τον Τομ Χόλαντ στο ρόλο του Spiderman – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης