Σκυλακάκης για μέρισμα: Με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης

Σκυλακάκης για μέρισμα: Με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης

Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το βοήθημα σε υγειονομικούς και συνταξιούχους και την αύξηση εσόδων από φόρους

skilakakis
«Για την ενεργειακή κρίση έχουμε λάβει μέτρα για το 2021 και το 2022, θα δούμε αν θα χρειαστεί κάτι ακόμη. Αν απαιτηθεί, θα αφορά το ίδιο μείγμα μέτρων», διευκρίνισε σήμερα ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφορικά με το εάν θα δοθούν βοηθήματα τις προσεχείς εβδομάδες στους υγειονομικούς ή σε συνταξιούχους, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «το έλλειμμα του 2021 θα πλησιάσει, αλλά δεν θα ξεπεράσει ελπίζω το 10%. Με αυτό δεν μπορεί παρά να γίνουν μόνο τα απαραίτητα, μόνο κινήσεις ανάγκης μπορούμε να κάνουμε, μόνο μέτρα ανάγκης μπορούμε να πάρουμε».

Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως υπάρχουν μια σειρά μέτρων για το 2022, όπως η άρση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για τα οποία είπε πως «στόχος μας είναι να μπορούν να επεκταθούν από το 2023, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο δημοσιονομικός χώρος, κάτι που είναι συνάρτηση της ανάπτυξης».

Σχετικά με την αύξηση στον κατώτατο μισθό και την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας, ο Αν. Υπ. Οικονομικών σημείωσε πως «η δέσμευση για διπλάσια αύξηση αφορά το ΑΕΠ. Αν έχει μειωθεί σημαντικά, δεν μπορείς να δώσεις διπλάσια αύξηση. Πρέπει να αυξηθεί από το προηγούμενο επίπεδο, για να δώσεις. Ότι λες, θέλει μια στοιχειώδη λογική και ερμηνεία. Αν πέσει το ΑΕΠ 30% και αυξηθεί 10% μετά, σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί διπλάσια αύξηση;».



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες για διάρρηξη πέντε διαμερισμάτων στην Καλαμαριά

Απέσυρε το βιβλίο της από την κυκλοφορία η Αναλένα Μπέρμποκ μετά τις κατηγορίες περί λογοκλοπής

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και... επεισόδια «αναστατώνουν» την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης