Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι πληρώνονται στις 25 Νοεμβρίου

Νέες πληρωμές αναδρομικών που αφορούν σε σύνθετες και δύσκολες περιπτώσεις παλαιών και νέων συνταξιούχων - Σε πρώτη φάση θα καταβληθούν σε 12.000 στις 25 Νοεμβρίου - Ποιους αφορά

sidaksiouxoi_eurokinissi
Περί τα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ  να καταβάλει  αναδρομικά  που οφείλονται σε  νέους συνταξιούχους.

Η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων για  τέτοιες περιπτώσεις νέων συνταξιούχων (έναρξη καταβολής σύνταξης μετά τον Μάιο του 2016) εκτιμάται ότι θα έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου θα πληρωθούν τουλάχιστον 12.000 συνταξιούχοι, με στόχο την καταβολή των αναδρομικών σε σύνθετες και δύσκολες περιπτώσεις.

Πρόκειται για μία ακόμα «μικρή ομάδα» δικαιούχων, στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Πρόκειται για 8.419 περιπτώσεις «νέων» συνταξιούχων που απασχολούνται και οι συντάξεις τους ήταν δύσκολο να επανυπολογιστούν, 2.600 κληρονόμους συντάξεων που είχαν εκδοθεί μετά τις 13 Μαΐου 2016, ήτοι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και 1.024 συνταξιούχοι που προέρχονται από το ΝΑΤ. Ολες οι παραπάνω συγκαταλέγονται στις λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις συνταξιούχων, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

 Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν ακόμα αρκετές κατηγορίες συνταξιούχων που δεν έχουν λάβει αναδρομικά, μέσω της διαδικασίας επανυπολογισμού και βρίσκονται στην… αναμονή. Πρόκειται για 215.000 «δύσκολες» περιπτώσεις, που ο επανυπολογισμός δεν ολοκληρώθηκε.

Και τακτικές πληρωμές

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, οι τακτικές πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, το πρώην ΙΚΑ θα καταβάλει συντάξεις Δεκεμβρίου την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Μια μέρα μετά θα πληρωθούν συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Κλείσιμο
Ο πρώην ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, όπως και τα πρώην ταμεία ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Το ΝΑΤ έχει προγραμματιστεί να πληρώσει τις συντάξεις Δεκεμβρίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, μαζί με το Δημόσιο αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (μισθωτών).

Τέλος, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Stop» στα νέα μέτρα όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί – Ο σχεδιασμός έως τα Χριστούγεννα

Τα κέρδη από το ραντεβού Μητσοτάκη-Τζόνσον και τα δημοσιεύματα στη Βρετανία για τα Γλυπτά

Η Sophia Urista δεν είναι η πρώτη: Οι πιο απίθανα σιχαμερές στιγμές από τη (βρώμικη) ιστορία του ροκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης