Pet City: Πώς το success story της οικογένειας Ματζουρανάκη προσέλκυσε την BC Partners

Pet City: Πώς το success story της οικογένειας Ματζουρανάκη προσέλκυσε την BC Partners

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα του deal - Σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος της αγοράς κατοικιδίων στη χώρα μας

pet_city_newmon
Με την αγορά γύρω από τα κατοικίδια στη χώρα μας να έχει πάρει την ανιούσα στον καιρό του Covid-19 (σσ. μόνο η αγορά τροφής για κατοικίδια έχει φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ), το ντιλ μεταξύ της οικογένειας Ματζουρανάκη με την BC Partners που αφορά το πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο της Pet City Group ΑΕΒΕ μάλλον ως μία λογική και καλά μελετημένη κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί.

Από τη μία ο κ. Ματζουράνης Μαντζουρανάκης και η οικογένεια του που κατάφεραν να δημιουργήσουν από το μηδέν μέσα σε περίπου 30 χρόνια την ηγέτιδα δύναμη σε μία αγορά άκρως αναπτυσσόμενη, πηγαίνοντας κόντρα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης όπου πολλοί ανταγωνιστές της «έσβησαν». Και απ’ την άλλη η BC Partners του κ. Νίκου Σταθόπουλου, η οποία διαθέτει κρίσιμη τεχνογνωσία στο αντικείμενο, έχοντας επενδύσει επιτυχώς ήδη στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ, στην Chewy, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 32 δισ. δολ. περίπου και στην VetPartners, τον κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αμφότεροι ενώνουν δυνάμεις σε ένα ντιλ το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά εξαγορά αλλά περισσότερο ως στρατηγική συνεργασία με δεδομένο ότι ο κ. Μαντζουρανάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όχι μόνο παραμένει μέτοχος μειοψηφίας αλλά και διοικητικός άρχων της εταιρείας (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος).

Κάτι που σημαίνει πως η επένδυση της BC Partners έρχεται να ενισχύσει τόσο κεφαλαιακά τα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν για την Pet City Group ΑΕΒΕ όσο και με τεχνογνωσία που θα οδηγήσει ακόμα και σε συνέργιες με τα παραπάνω «μεγαθήρια» στα οποία η εταιρεία private equity είναι τοποθετημένη.

Διβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε η οροφή σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη - Από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές 

Στις 910 μονάδες άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πώς έπιασαν το μεγάλο καρτέλ κοκαΐνης: Το χρονικό των παρακολουθήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης