Ακίνητα: Πού οφείλεται η άνοδος των τιμών στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει διεθνώς (γραφήματα)

Ακίνητα: Πού οφείλεται η άνοδος των τιμών στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει διεθνώς (γραφήματα)

Ανάλυση της Alpha Bank: Ο σχετικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 4,4% το 2020 και 4% το πρώτο εξάμηνο του 2021 - Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση των τιμών των οικιστικών ακινήτων σε διεθνές επίπεδο

anodos_timwn_oikies
Στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία ραγδαίας πτώσης (2008-2017), αναφέρονται οι αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει η Τράπεζα.

Οι τιμές των κατοικιών κατέγραψαν ραγδαία πτώση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά 42% στο διάστημα 2008-2017. Από το 2018 και μετά, ωστόσο, η αγορά ακινήτων ανέκαμψε, καθώς ο ρυθμός μεταβολής των τιμών έλαβε θετικό πρόσημο από το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ το 2019 σημείωσε ισχυρή επιτάχυνση (Γράφημα 1). Παρά το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020, η πορεία ανάκαμψης δεν ανεκόπη, αν και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών των οικιστικών ακινήτων επιβραδύνθηκε. Ο σχετικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 4,4% το 2020 από 7,2% το 2019, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 αυξήθηκε κατά 4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης