Περιστέρης: Τα μηνύματα και οι προτεραιότητες για την έξοδο από την ενεργειακή κρίση

Γιατί η πράσινη ενέργεια θα οδηγούσε σε χαμηλότερες τιμές επ΄ ωφελεία των καταναλωτών - Aιχμές για όσους ενοχοποιούν τις ΑΠΕ

Εάν η πολιτεία δεν είχε επιδείξει ολιγωρία στην θεσμοθέτηση των έργων αποθήκευσης, η Ελλάδα θα είχε φθηνότερη ηλεκτροπαραγωγή και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές.

Το παράδοξο δε είναι ότι ενώ η χώρα είναι λουσμένη στο φως, διαθέτοντας παράλληλα ένα ισχυρό αιολικό δυναμικό, εντούτοις πάνω από το 66% της ενέργειας προέρχεται από εισαγωγές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη σε γεωπολιτικούς κινδύνους και σε ενεργειακές κρίσεις σαν αυτή που διανύουμε.

Την άποψη αυτή που απαντά στην καρδιά του ενεργειακού προβλήματος της ΕΕ, εξέφρασε χθες σε συνέδριο του κλάδου ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης. Όπως δήλωσε, αν η πολιτεία δεν είχε εμποδίσει, την αποθήκευση ενέργειας μεγάλης κλίμακας, ρυθμίζοντας την αγορά και δίνοντας κίνητρα για εμπροσθοβαρείς επενδύσεις, θα υπήρξε μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ, ασφάλεια εφοδιασμού και συγκράτηση των ενεργειακών τιμών Και αυτό όπως εξήγησε γιατί όταν η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, η αποθηκευμένη ενέργεια καλύπτει αμέσως το κενό και κρατά τις τιμές χαμηλά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ανηφόρισαν στη Φιλόθεη όλες οι «φυλές» της Κεντροδεξιάς: Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την επικράτεια - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν μέχρι και την Παρασκευή

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η απολογία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr