«Φήμες τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»

«Φήμες τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε ότι "οι φήμες" σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους είναι "παντελώς αβάσιμες".

«Φήμες τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε ότι "οι φήμες" σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους είναι "παντελώς αβάσιμες".

"Όλες οι φήμες και οι κερδοσκοπίες, που αφορούν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους, είναι παντελώς αβάσιμες. Αυτό δεν είναι καν πιθανότητα" τόνισε ο αξιωματούχος, που συμμετέχει στις εργασίες της G20 σε επίπεδο Κεντρικών τραπεζιτών (τα οκτώ πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη, η ΕΕ, 11 αναπτυσσόμενα).

Κλείσιμο
"Οι (διεθνείς) χρηματαγορές σφάλλουν, όταν θεωρούν ότι τα εξελισσόμενα κρατικά προγράμματα και όσα τελούν υπό διαβούλευση, είναι ανεπαρκώς φερέγγυα. Είναι φερέγγυα... και είμαστε πεισμένοι ότι, εάν εφαρμοστούν όπως αναγγέλθηκαν, θα επιτύχουν" υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

"Επομένως, το ευρώ δεν θα γνωρίσει πρόβλημα. Αντιθέτως, χαρακτηρίζεται από μία σταθερότητα, που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, όμως μερικά κράτη της ευρωζώνης έχουν κρίση εξωτερικού χρέους" εξήγησε επίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης