Προϋπολογισμός: Το Ταμείο Ανάκαμψης… στήριξε τα έσοδα – Ποιοι φόροι δεν απέδωσαν

Προϋπολογισμός: Το Ταμείο Ανάκαμψης… στήριξε τα έσοδα – Ποιοι φόροι δεν απέδωσαν

Λόγω της «ένεσης» 2,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης τα καθαρά έσοδα ξεπέρασαν κατά 3 δισ. ευρώ τον στόχο - Τι δείχνουν τα οριστικά στοιχεία για τα έσοδα - Τι αναφέρει το ΓΛΚ

proypologismos
Στα 7.717 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε, τον περασμένο Αύγουστο το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού αυξημένο κατά 3,090 δισ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Όμως η εξέλιξη αυτή όπως τονίζει το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους οφείλεται κυρίως στην είσπραξη της προκαταβολής ποσού 2,310 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, καθώς και των αυξημένων εσόδων του ΠΔΕ.

Συνέπεια των εξελίξεων αυτών ήταν το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 να διαμορφωθεί στα 10,523 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, έναντι πρόβλεψης για έλλειμμα 13,487 δισ. ευρώ, το δε πρωτογενές έλλειμμα να… «περιοριστεί» στα 6,38 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο έναντι πρόβλεψης για έλλειμμα 9,4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Στη Μπούντεσταγκ η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής

Γερμανικές εκλογές: Δύο νικητές ή δύο ηττημένοι; - Πρώτο το SPD, αλλά ακόμα και το κόμμα της Μέρκελ μπορεί να βγάλει καγκελάριο

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: Έρχεται αύξηση 200 με 250 κρουσμάτων ημερησίως στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης