Τέλος χρόνου για τα κουπόνια της επιδότησης πάγιων δαπανών

Τέλος χρόνου για τα κουπόνια της επιδότησης πάγιων δαπανών

Τρέχουν οι συμψηφισμοί με φόρους και εισφορές για 39.922 επιχειρήσεις -Ακολουθεί και νέο πρόγραμμα για όσους πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή

pagios
Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών προκειμένου να αποκτήσουν πιστωτικά κουπόνια από το κράτος για να καλύψουν με αυτά φορολογικές έως το τέλος της χρονιάς. Το πρόγραμμα, ύψους 450 εκατ. ευρώ έχει ηδη ξεκινήσει και αφορά 30.922 επιχειρήσεις με 253.360 εργαζόμενους.

Ο συμψηφισμός των φορολογικών οφειλών θα γίνεται αυτόματα με δυο απλά βήματα:

Βήμα 1: Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», προσδιορίζοντας το ποσό που επιθυμούν να διατεθεί για την εξόφληση φορολογικών οφειλών, από την επόμενη ημέρα της υποβολής της αιτήσεων, ελέγχεται καθημερινά από την ΑΑΔΕ με αυτοματοποιημένο τρόπο εάν οι δικαιούχες επιχειρήσεις εμφανίζουν στο TAXIS οφειλές φόρων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και λοιποί φόροι) που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν στο β' εξάμηνο του 2021.

Βήμα 2: Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει τέτοιες οφειλές, αυτές εξοφλούνται αυτόματα με το ποσό της επιδότησης των πάγιων δαπανών που δικαιούται η επιχείρηση, έως την εξάντληση του ποσού αυτού.

Μάλιστα, η πλατφόρμα «myBusinessSupport» παρέχει διαρκή ενημέρωση στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην επιδότηση παγίων δαπανών για τα εξής:

το αρχικό ποσό που η επιχείρηση επέλεξε να διαθέσει για την εξόφληση των φορολογικών οφειλών,
τις υποχρεώσεις που έχουν εξοφληθεί με το ποσό της επιδότησης παγίων δαπανών (είδος φόρου, χρόνος εξόφλησης),
το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό προς εξόφληση φορολογικών οφειλών της επιχείρησης.

Κλείσιμο
Μετά την έναρξη και του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει και το πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν άμεσα ρευστότητα που φτάνει έως το 35% της ενίσχυσης που πήραν από τους τρεις πρώτους κύκλους Επιστρεπτέων Προκαταβολών.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να λάβουν με τη μορφή πιστωτικού, ενίσχυση που φτάνει έως το 35% του ποσού που εισέπραξαν από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 1,2,3 προκειμένου να καλύψουν υποχρεώσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και το τέλος του 2021.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει η επιχείρηση να είχε αποδεδειγμένα το 2020 μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με το 2019.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι περίπου 25.000 επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν σωρευτικά το κριτήριο συμμετοχής στις επιστρεπτέες, το κριτήριο μείωσης τζίρου και το κριτήριο απασχόλησης.

Όσες επιχειρήσεις προτιμήσουν τη συγκεκριμένη λύση θα χάσουν το δικαίωμα της έκπτωσης 50% στο κομμάτι των ενισχύσεων των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής και θα πρέπει να αποπληρώσουν το 100% της ενίσχυσης των επιστρεπτέων 1, 2, 3 σε 60 μήνες από το 2022. Θα διατηρήσουν όμως την έκπτωση του 50%, για τις ενισχύσεις που έλαβαν στους επόμενους τέσσερις κύκλους, δηλαδή τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 4, 5, 6 και 7.

Ειδήσεις σήμερα

ΕΟΔΥ: Στο 99,22% η μετάλλαξη «Δ» - Κανένα νέο κρούσμα της «Μ»

Μίνι lockdown σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Μπάιντεν: Απαίτησε από όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν ή να αντιμετωπίσουν πειθαρχικά μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης