Αναδρομικά νόμου Βρούτση: Τέλος Σεπτεμβρίου πληρώνονται οι παλαιοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα

Αναδρομικά νόμου Βρούτση: Τέλος Σεπτεμβρίου πληρώνονται οι παλαιοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα

Στις 15/10 οι κληρονόμοι

anadromika-syntaxeis
Ξεκινούν να ζεσταίνονται σταδιακά οι μηχανές για την πληρωμή των πολλών κατηγοριών αναδρομικών στους συνταξιούχους που καθυστερούν εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας του επαναυπολογισμού των συντάξεων με τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.

Ο φορέας έχει προγραμματίσει την πληρωμή των συνταξιούχων κατά κύματα ,με τακτικές και εμβόλιμες πληρωμές με στόχο να έχουν εξοφληθεί όλοι έως το τέλος του χρόνου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες τέλος Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις του Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά 23 μηνών οι παλαιοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016. Βασική προϋπόθεση βέβαια, είναι να έχουν χρόνο ασφάλισης μεταξύ 30,1 και 40 έτη, και ο επανυπολογισμός να έχει βγάλει μεγαλύτερη αύξηση από την προσωπική τους διαφορά (αν είχαν).

Οι νέες αυξημένες συντάξεις, θα δοθούν τον Οκτώβριο, με τις συντάξεις Νοεμβρίου.

Στις 15 Οκτωβρίου εκτός απροόπτου με εμβόλιμη πληρωμή θα λάβει τα αναδρομικά μερίδα των 29.039 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δεν έλαβαν τις παροχές τους προηγούμενους μήνες γιατί αποτελούσαν δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούσαν περισσότερο χρόνο επεξεργασίας του επαναυπολογισμού.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι πρώτοι από τις 29.039 που θα λάβουν τα αναδρομικά θα είναι οι κληρονόμοι των θανόντων μετά τον Οκτώβριο του 2019 για τους οποίου θα ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων όπως είχε συμβεί και με τα αναδρομικά του 11μήνου.

Κλείσιμο
Οι υπόλοιπες «δύσκολες» περιπτώσεις θα πληρωθούν σταδιακά. Πρόκειται για απασχολούμενους συνταξιούχους και συντάξεις λόγω θανάτου όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019.

Στο τέλος Οκτωβρίου με τις συντάξεις του Νοεμβρίου θα λάβουν τις αυξημένες συντάξεις οι παλαιοί συνταξιούχοι του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016. Αυτοί, τα αναδρομικά θα τα λάβουν πιθανότατα στο τέλος Νοεμβρίου, με τις συντάξεις Δεκεμβρίου.

Επίσης στην ουρά περιμένουν και οι νέοι συνταξιούχοι του Ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά τον Οκτώβριο του 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίθεση με τους νέους συνταξιούχους του δημοσίου οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες λαμβάνουν αυξημένες συντάξεις αν έχουν διανύσει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά από τον Οκτώβριο του 2019 εισπράττουν ακόμα συντάξεις που υπολογίστηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτή η κατηγορία θα «ξεμπλοκαριστεί» με τη χρήση νέου λογισμικού στο τέλος Οκτωβρίου και στο εξής θα λαμβάνει μηνιαίες συντάξεις με βάση τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαζανάς για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Σκεφτείτε να υπάρχει κρίση στο Αιγαίο και να γυρίσει πίσω το πλοίο λόγω κορωνοϊού

Φουντώνουν οι φήμες περί βαριά κλονισμένης υγείας του Ερντογάν - Αλήθειες, ψέματα και σενάρια διαδοχής

Καρδίτσα: «Επιδημία» εικονικών εμβολιασμών - «Μέχρι τέλους» η διερεύνηση της υπόθεσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης