Οι αριθμοί που σήμαναν τον «συναγερμό» για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας

Σε ποια προϊόντα καταγράφονται οι σημαντικότερες ανατιμήσεις στην ελληνική αγορά – Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Το «κύμα» των ανατιμήσεων για το οποίο προϊδέαζε η αγορά τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει και εκδηλώνεται, δημιουργώντας αφενός περισσότερα βάρη σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αφετέρου μεγαλύτερα προβλήματα για το σύνολο της οικονομίας που επιχειρεί να ανακάμψει.

Τα στοιχεία για τις ανατιμήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να μην καταγράφουν τη συνολική εικόνα, υπογραμμίζουν όμως, μία τάση που μπορεί να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Ιδίως καθώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έρχονται άμεσα νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αυξάνοντας τη σχετική επιβάρυνση από πέρυσι σε ποσοστό 50% και δημιουργώντας ένα ντόμινο ανατιμήσεων, επικίνδυνο να παγιώσει μία νέα κατάσταση στην αγορά ακόμα κι αν η πίεση είναι παροδική.

Γι αυτό εξάλλου και σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης την προσεχή εβδομάδα είναι να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευάλωτων θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Σχολεία: Με δύο self test την εβδομάδα η επιστροφή στα θρανία για ανεμβολίαστους μαθητές, δύο rapid test για τους καθηγητές

Μίκης: Μια μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Στον αέρα ακόμη η ταφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr